ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas maakte zijn comeback na zijn blessure in Australië en finishte race 2 in de top 10 nadat hij als laatste moest starten, terwijl de Supersport 300-coureurs hun eerste race reden, waarbij Buis en Veneman race 1 in de top 10 afsloten en race 2 met een crash.  
Geen gemakkelijk weekend in Assen voor MTM Kawasaki Team, want WorldSBK komt terug in Europa en het Belgische team kreeg te maken met zijn bijna-thuisrace met Adrián Huertas terug in de race na zijn rugblessure in Phillip Island en WorldSSP300 debuteerde met zijn eerste ronde van het jaar.
In de Supersport zat Huertas na twee maanden weer op de motor, veel eerder dan verwacht, en de Spanjaard wist vanaf het begin van het weekend een goed tempo te vinden, waarbij hij in alle sessies voor de top 10 vocht en de kwalificatie als P12 afsloot.

Helaas zorgde een probleem met het gecombineerde minimumgewicht ervoor dat Adrián beide races achteraan moest starten, maar de Spanjaard maakte twee geweldige comebacks: in de eerste race pakte hij P13 en in race 2 een uitstekende top 10 met een negende plaats.

Huertas maakte een ongelooflijke comeback gezien het soort blessure dat hij had en de weinige tijd die hij kreeg om te herstellen en nu – met nog twee weken – kan hij zich nog beter voorbereiden op Barcelona en proberen het weekend in Assen nog verder te verbeteren.

Adrián Huertas: “Allereerst ben ik blij dat ik terug ben, want als ik terugkijk, wist ik twee maanden geleden niet eens zeker of ik terug kon komen voor Misano. Het zijn zware weken van werk en fysiotherapie geweest om hier terug te zijn en ik moet echt iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Het weekend was niet zo goed, we hadden een probleem met het minimale gecombineerde gewicht en we verloren onze Superpole-resultaten, waardoor we achteraan de grid moesten starten, maar ik ben echt blij dat ik beide races kon finishen en nu kan ik alleen maar mijn conditie verbeteren en me klaarmaken voor Barcelona, mijn thuisrace. Bedankt iedereen en tot dan!” 

Check Also

MTM KAWASAKI VOLTOOIT INDONESISCHE RONDE MET TJ ALBERTO

Een leerzaam weekend voor TJ Alberto aan boord van de MTM Kawasaki Ninja ZX-6R. De …