Home => Laatste nieuws => Adrián Huertas maakt met MTM Kawasaki de overstap naar de WK Supersport in 2022

Adrián Huertas maakt met MTM Kawasaki de overstap naar de WK Supersport in 2022

Adrián Huertas zal ook in het seizoen 2022 uitkomen voor MTM Kawasaki. De Supersport 300 wereldkampioen maakt met het team de overstap naar de WK Supersport (600) klasse. waarin hij zal uitkomen op een Kawasaki Ninja ZX-6R.

Adrián Huertas kende een geweldig eerste seizoen bij MTM Kawasaki. De 18-jarige coureur uit Spanje wist zes WK Supersport 300 wedstrijden te winnen, wat de basis vormde voor zijn eerste wereldtitel. Voor MTM Kawasaki betekende dit als team de tweede wereldtitel op rij in deze klasse. Ook in het seizoen 2022 zal MTM Kawasaki met een team blijven uitkomen in de WK Supersport 300 categorie. Daarnaast zal MTM Kawasaki met Huertas ook zijn debuut gaan maken in de WK Supersport (600) klasse.

Adrián Huertas: “Ik ben heel erg blij om bekend te kunnen maken dat ik bij het MTM team en Kawasaki zal blijven in 2022. We hebben samen een zeer succesvol seizoen gehad en ik kijk er erg naar uit om daar samen een vervolg aan te geven. Het is een nieuwe uitdaging en ik wil teammanager Ludo bedanken voor deze kans. We gaan samen verder groeien naar de World Supersport en het is erg gaaf dat ik deze stap naar een nieuwe klasse kan maken binnen het WorldSBK paddock. Ik zal net als afgelopen seizoen enorm hard blijven werken. We gaan ervoor om met MTM Kawasaki om de best mogelijke resultaten te scoren in 2022!”

Teammanager Ludo Van der Veken: “Ik vind het erg mooi dat we samen met Adrián en de steun van Kawasaki deze stap naar de WK Supersport kunnen maken. Adrián heeft afgelopen seizen bij ons enorme stappen gemaakt, wat geresulteerd heeft in de Supersport 300 wereldtitel. Het is een vechter op de baan, maar het is ook heel prettig met hem werken. Ik verwacht dat hij binnen korte tijd ook een snelle rijder op de Kawasaki ZX-6R in de WK Supersport gaat worden. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om samen de overstap naar deze klasse te maken. Ook zal de focus van het team blijven liggen op de WK Supersport 300 klasse, waar we onze successen willen continueren!”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …