Home => Laatste nieuws => Seizoen 2017 MTM => Assen: Thriller op het TT circuit

Assen: Thriller op het TT circuit

Against all odds – Scott op de hoogste trede van het podium in Assen, heel even zonder krukken.
Vrijdag, Assen.  Scott Deroue komt met krukken de paddock binnen gewandeld.  Hij begint met een enkelblessure aan zijn thuiswedstrijd in de World Supersport 300.

Na zijn overwinning in de eerste race, waren de verwachtingen natuurlijk hoog, maar op deze manier wordt winnen natuurlijk erg moeilijk.

Tijdens de vrijdagtrainingen zet hij in zijn laatste ronde een achtste tijd neer, lang niet slecht.  Als hij dan ook nog in Superpole 2 een tweede positie behaald en dus op de voorste rij mag starten, is het uitkijken naar wat een erg spannende race beloofde te worden!

DEROUE: “Ongelooflijk, dat ik wederom een zege kan behalen. Het was een knotsgekke race, waarbij ik me bewust wat liet afzakken. Sommige rijders haalden in op plekken waar het eigenlijk niet kon. Het moest dus wel een keertje fout gaan en dat zag je dan ook gebeuren. In de slotfase wilde ik naar voren komen en dat lukte me. De bedoeling was eigenlijk niet om zo vroeg in de laatste ronde al aan kop te liggen, maar net als op Aragon kon ik ze allemaal achter me houden. Het voelt natuurlijk geweldig om weer de sterkste coureur in dit veld te zijn en mijn leidende positie in het kampioenschap te verstevigen. Nu is het tijd om mijn enkel volledig te laten herstellen, zodat ik in Imola weer fit aan de start sta.”

Chris Taylor eindigde in de trainingen op vrijdag vlak achter teamgenoot Scott, maar het was harder zoeken naar de juiste afstelling van de machine voor Chris.   Problemen in Superpole 2 zorgden ervoor dat hij in de race vanop P12 moest starten.

TAYLOR: “Vandaag was niet mijn dag.  Spijtig genoeg heb ik de race niet kunnen uitrijden vanwege een technisch probleem.  Ik kon met de kopgroep mee, en had voor mijn gevoel kunnen meevechten voor een podiumplaats.  In ronde 5 hield de motor er echter mee op. Ik zal er volgende keer in Italië weer staan, sterker dan ooit, klaar om te vechten voor het podium!Bedankt aan iedereen voor de support en hulp voor mij en het team.  We hebben allemaal erg hard gewerkt dit weekend, en hadden gewoon pech.  Volgende keer beter!”

 


Uitslag:
1. Scott Deroue – Kawasaki, 23.29,655
2. Glenn van Straalen – Honda, +0,113
3. Alfonso Coppola (ITA) – Yamaha, +0,227
4. Borja Sánchez (ESP) – Yamaha, +0,283
5. Dorren Loureiro (RSA) – Kawasaki, +0,309

Check Also

Lausitzring

Scott vecht voor zijn positie in het klassement met vastberadenheid en focus tijdens de eerste, en …