Home => Laatste nieuws => Beste resultaat van dit seizoen voor Adrián Huertas in Donington!

Beste resultaat van dit seizoen voor Adrián Huertas in Donington!

Beste resultaat van dit seizoen voor Adrián Huertas in Donington!

Het MTM Kawasaki Team reed dit weekend in Donington Park voor de vijfde ronde van de WorldSSP, met Adrian Huertas die een uitdagend weekend had en zijn beste seizoensresultaat evenaarde door als 7e te finishen in race 2.

Een nieuw circuit voor zowel het team als de rijder, maar MTM Kawasaki en Adrian Huertas lieten nog maar eens zien hoe de progressie in dit seizoen voor beiden verloopt. Het weekend begon moeilijk, maar eindigde op een hoogtepunt met een 7e plaats in de 2^de SSP race, waarmee Adrian het beste resultaat van het seizoen behaalde na Estoril.

De jonge Spanjaard had wat problemen tijdens de sessies op vrijdag- en zaterdagochtend, omdat hij het juiste tempo niet kon vinden, en dus ook de scherpe rondetijden uitbleven. Ook had hij een kleine crash tijdens FP1 waardoor hij eindigde op de 16e plaats tijdens de Superpole, voor een startplaats op de zesde rij voor zowel Race 1 als Race 2.

Race 1 was een zoektocht voor zowel rijder als team omdat de race werd afgevlagd vanwege een crash in de eerste ronde. Na de herstart crashte Huertas in de eerste ronde toen hij van P16 aan het terugkomen was. Hij stapte weer op de motor om de race uit te rijden, maar de Kawasaki Ninja ZX6R was beschadigd en de Spanjaard eindigde als 18^e.

Op zondag werkten het MTM Team en Huertas hard aan enkele aanpassingen om de motor te verbeteren. Dit was meteen te merken vanaf de warm-up. In race 2 had de 2021 Supersport 300-wereldkampioen een ongelooflijke start en reed naar P11. In de daaropvolgende ronden toonde hij een geweldig tempo, waarin hij zich naar voren vocht tot achter de zevende positie. Huertas ging vervolgens de strijd aan met Kawasaki-coureur Can Öncu en won dat gevecht met een inhaalactie in de laatste ronde om de race af te sluiten met een zeer goede zevende positie, wat betekent dat hij zijn beste resultaat evenaart op een circuit dat zowel de coureur als het team dit weekend nog nooit eerder hadden gezien.

Een zeer positief gevoel na dit weekend voor MTM Kawasaki en Adrian Huertas die nu klaar zijn voor de strijd in Most, voor de zesde ronde op 29, 30 en 31 juli waarin ook de Supersport 300 aanwezig zal zijn voor een volledig line-up weekend voor het team en hoge verwachtingen in beide klassen.

Adrián Huertas: “Het was een behoorlijk uitdagend weekend voor ons op een nieuw circuit dat erg moeilijk en technisch is. Op vrijdag en zaterdag hadden we het erg moeilijk, maar op zondag hebben we een grote stap vooruit gezet en konden we op P7 finishen. Dat is een heel goed resultaat voor ons in dit seizoen. We zijn als beste Kawasaki gefinisht, dus ook een goede stap voor ons. We verbeteren continue, zowel de motor als mijn rijgedrag in de Supersport. We werken er hard samen aan en ik kan niet wachten op de volgende race in Most. Ik wil het hele team bedanken voor het harde werk, mijn sponsors en familie en alle fans hier in Donington”

De volgende race zal plaatsvinden in Most van 29 tot 31 juli. Tot dan!

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …