BESTE SEIZOENSRESULTAAT VOOR HUERTAS EN VENEMAN OP MISANO, BUIS PECH NA POLE POSITION

BESTE SEIZOENSRESULTAAT VOOR HUERTAS EN VENEMAN OP MISANO, BUIS PECH NA POLE POSITION

Ups en downs voor het MTM Kawasaki Team in het vijfde raceweekend van het WorldSBK op het Misano World Circuit, want Adrián Huertas en Loris Veneman hebben het beste weekend tot nu toe afgesloten met een vijfde en vierde plaats in race 2, terwijl Jeffrey Buis een ongelukkig raceweekend beleefde, nadat hij op zaterdag de pole position had gepakt.
Adrián Huertas en het MTM Kawasaki Team hebben een fantastisch einde gemaakt aan een lastig weekend voor de World Supersport. Na wat problemen in de kwalificatie sloot de jonge Spanjaard het weekend af met het beste seizoenresultaat: P5 op slechts 2 seconden van de vierde plaats, de eerste Kawasaki aan de finish en een mijlpaal in het seizoen.

Huertas zette samen met het team een grote stap voorwaarts in Misano, nadat hij de juiste balans had gevonden op de motor en zijn rijgedrag op de Ninja ZX6R van het Belgische team had verbeterd. Huertas, die zich na een moeilijke kwalificatie wist te herstellen van de 14e startplaats, werd sterker en sterker tijdens de race met een tempo dat echt de consistentie toonde die hij had tijdens de tweede race van het weekend.

De Spaanse coureur gaat nu door naar Donington, met een beter gevoel bij zijn motor en het startpunt van deze race in Misano, wat Huertas het juiste vertrouwen gaf gedurende het vervolg van het seizoen na zijn blessure aan het begin van Australië en wat tijd om dat perfecte gevoel terug te krijgen. Samen met het geweldige werk van het hele team is het juiste gevoel terug en nu gaan team en rijder naar Groot-Brittannië met het vertrouwen om goede resultaten te boeken.

Adrián Huertas: “Het was een vrij moeilijk weekend, maar uiteindelijk konden we een geweldige comeback maken en kregen we een uitstekende P5 ondanks alles wat we dit weekend hebben meegemaakt. Het tempo in race 2 was geweldig, we hebben veel verbeteringen doorgevoerd en ik heb echt genoten van het rijden op mijn motor, dus ik ben het team en alle mensen die hier hard voor hebben gewerkt erg dankbaar. Ik ben echt blij en ik kan niet wachten om weer op de motor te stappen in Donington voor de volgende race, te beginnen met de basis die we dit weekend hebben gelegd met als doel om nog beter te worden.”

In de Supersport 300 was race 1 na een geweldige kwalificatie, geëindigd met een pole position voor Jeffrey Buis en een tweede startrij voor Loris Veneman, een beetje teleurstellend voor de MTM Kawasaki-rijders, want beiden eindigden buiten de top 10 met een P11 voor Jeffrey en een P14 voor Loris, die allebei met de groep meevochten maar er niet in slaagden een goed resultaat neer te zetten.

In race 2 vochten Buis en Veneman – die tijdens de race een long lap penalty moest incasseren – allebei voor de overwinning in de kopgroep, maar helaas werd Jeffrey met nog 3 ronden te gaan uitgeschakeld door een andere rijder en kon hij het podium waar hij voor vocht niet halen, waardoor hij nu 32 punten van de leider in het kampioenschap verwijderd is.

Een geweldige race van Loris Veneman, met de jonge Nederlandse coureur die in een geweldige laatste ronde zelfs voorin vocht voor een podiumplaats. Uiteindelijk eindigde hij met een P4, wat zijn beste resultaat tot nu toe is in het World Supersport 300-kampioenschap en liet zien hoe goed de jonge Nederlander bezig is, gezien het feit dat het een compleet nieuw circuit voor hem was en een zeer uitdagende race met alle beste rijders van het veld.

Jammer van de verloren kampioenschapspunten dit weekend, maar het team is sterk en gaat op weg naar Imola, voor de volgende race van het World Supersport 300 kampioenschap in juli.

Jeffrey Buis: “Ik weet niet wat ik moet zeggen want ik ben echt teleurgesteld. We hadden het tempo om beide races te winnen, maar helaas gaan we naar huis met een pole position en meer niet, dus het is een beetje een domper voor ons. Hoe dan ook, we weten dat we sterk zijn en we kennen ons potentieel, we hebben er vertrouwen in en we hadden gewoon pech, dus we gaan op dezelfde manier verder en proberen er in Imola weer bovenop te komen. Mijn gevoel met de motor is geweldig, met het team nog meer en we zijn klaar om te vechten voor een zo groot mogelijke comeback.” 

Loris Veneman: “Het was een geweldig weekend voor mij, en ik ben erg blij met de resultaten die we hebben behaald en de verbeteringen die we hebben doorgevoerd. We hebben een hele goede race gereden, zelfs toen ik een long lap moest rijden, kon ik me herpakken en vooraan meevechten. Uiteindelijk heb ik een geweldige vierde plaats behaald, wat een heel goed resultaat voor me is als je bedenkt dat het mijn eerste jaar is in de World Supersport 300 en de eerste keer in Misano. Ik wil het hele team bedanken voor het harde werk en kan niet wachten tot Imola.”

Check Also

MTM KAWASAKI VOLTOOIT INDONESISCHE RONDE MET TJ ALBERTO

Een leerzaam weekend voor TJ Alberto aan boord van de MTM Kawasaki Ninja ZX-6R. De …