Briljante aanval in laatste ronde bezorgt Deroue een podium op Aragon

In het zwaar overboekte WorldSSP300 kampioenschap hebben de piloten van het Motoport en MTM Racing Team Kawasaki zich doen gelden in de openingsrace van het seizoen. De immer competitieve Scott Deroue (Kawasaki Motoport) vocht zich een weg naar voren vanop zijn startpositie op de vijfde rij, met een verbluffende 3e plaats als gevolg.

Na de lastige eerste sessies op het circuit van Motorland Aragon eindigde Deroue op een 15e startplaats op de grid, waarna hij vroeg in de race naar een 11e en 9e positie reed.  Bij het ingaan van de laatste ronde was hij zesde en gebruikte al zijn ervaring en doorzettingsvermogen om te finishen op de derde plaats, slechts 0,494 seconden van de winnaar.

Robert Schotman (Kawasaki Motoport) reed als 11e over de finish vanop zijn 17estartpositie. Zijn finish op 3 seconden van de winnaar leveren hem mooie punten op.

Jeffrey Buis (MTM Racing Team Kawasaki) kwam in zijn eerste race in deze categorie tot op 0,746 seconden van een punt voor het kampioenschap. Hij kwalificeerde als 30e en kwam als 16e binnen, slechts 4,141 seconden van de top.

Het was een bewogen introductie in het WorldSSP300 kampioenschap voor Dion Otten (MTM Racing Team Kawasaki) nadat de jonge Nederlandse piloot zich als 26ekwalificeerde. Bij de start van de race werd hij gepenaliseerd met een ride through voor een jump-start, om dan in de 7e ronde uit de race te crashen.

Met twee kwalificatiegroepen dit seizoen, waren er nog nooit zoveel piloten die voor een plaats op de grid vochten, waardoor een startplaats een zeer gegeerd goed is geworden. Alle vier de piloten van het team veroverden een plaatsje, maar Buis moest het doen via de ‘Last Chance Race’, een race waarin de piloten die niet in de Superpole geraken, tegen elkaar racen voor de laatste plekjes op de grid.  Hij kwalificeerde zich voor zijn 30e startplaats in stijl, door deze eerste Last Chance Race ooit te winnen, én bijna een punt te winnen in zijn eerste echte race.
Assen, een thuiswedstrijd voor alle vier de rijders, is de volgende stop op de WorldSSP300 kalender. De race wordt volgende weekend gereden, van 12 tot 14 april.

Scott Deroue zei: “Het was ongelooflijk, op het podium terechtkomen. Het weekend verliep erg moeizaam en mijn kwalificatie was niet echt goed. Ook stond ik niet op de beste plaats op de grid, dus ik wist dat er iets moest gebeuren. Ik was echt aan het pushen, pushen, – echt ongelooflijk hard.  Dit is volgens mij één van mijn beste races ooit. Ik won al enkele races in deze klasse, maar dit was mijn beste race ooit.”

Robert Schotman zei: “Ik ben niet blij met het resultaat, maar ik ben tevreden met de race die ik gereden heb. Het probleem was de kwalificatie, ik was 17e op de grid. Ik had een goede start en kon een paar posities naar voren rijden, maar de groep splitste in twee een paar plaatsen voor me, en toen dit gebeurde, lukte het niet om de eerste groep te volgen. Ik deed het goed in de tweede groep, maar ik finishte achter enkele andere motoren omdat ik ze niet kon volgen op het lange rechte stuk. Volgende week een thuisrace op Assen, en ik zal me daar sterker voelen dan in Aragon!”

Check Also

Ludo van der Veken: “1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort, dat is meer dan een droomscenario”

Afgelopen weekend schreef het MTM Kawasaki MotoPort team geschiedenis door op het Circuit de Barcelona-Catalunya …