Home => Laatste nieuws => Buis wint zijn eerste WorldSSP300 race van 2021 in Most

Buis wint zijn eerste WorldSSP300 race van 2021 in Most

Jeffrey Buis heeft zijn eerste World Supersport 300 race van het seizoen 2021 gewonnen op het Autodrom Most. Na een zeer spannende slotfase kwam Buis als eerste over de finish in de tweede race. Adrián Huertas had geen geluk, maar finishte na twee sterke races wel als vijfde en zesde, waardoor hij nog steeds aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap.

De vierde ronde van het World Supersport 300 werd verreden in Most, een nieuw circuit op de kalender. Adrián Huertas, Jeffrey Buis en Koen Meuffels hadden al een dag getest op het Tsjechische circuit. Voor Yuta Okaya was het een compleet nieuwe baan. Kampioenschapsleider Huertas was snel onderweg in de trainingen en plaatste zich op de voorste startrij voor de races. Regerend wereldkampioen Buis noteerde een zevende tijd in de Superpole. Okaya was zestiende in de kwalificatie en Meuffels achtentwintigste, nadat zijn snelste ronde in de Superpole gecanceld werd.

Huertas begon sterk aan de eerste race en nam bij het ingaan van de tweede ronde de leiding over. Op dat moment kwam de Spanjaard ook ten val. Hij wist zijn MTM Kawasaki weer op te pakken en moest als laatste zijn weg weer vervolgen. Huertas reed met een geweldig tempo, inclusief de snelste raceronde, weer naar voren en werd uiteindelijk nog kort achter de podiumplaatsen zesde. Buis streed ook voor de ereplaatsen en werd zevende. Niet ver daarachter werden Okaya en Meuffels respectievelijk elfde en veertiende.

In de tweede race was Huertas opnieuw sterk en deed hij veel kopwerk in de kopgroep, die in de slotfase nog uit zeven rijders bestond. Ook Okaya en Buis maakten deel uit van de voorste groep. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Buis in de aanval en nam de leiding over. Op hetzelfde moment ging Okaya onderuit, waardoor Huertas ook veel tijd verloor. Buis werd in de slotronde nog door twee rijders gepasseerd en ging als derde het laatste rechte stuk op. Met een sterke slipstream wist Buis nog naar de eerste plaats te komen. Het verschil met de nummer twee was slechts 0.008 seconde. Het betekende de eerste zege van Buis in 2021. Huertas finishte als vijfde en Meuffels kwam in de tweede groep als achtste over de finish.

World Supersport 300 tussenstand na 8 races:
P1: Adrián Huertas – 129
P3: Jeffrey Buis – 86
P7: Yuta Okaya – 57
P8: Koen Meuffels – 54

De vijfde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap wordt verreden van 3 t/m 5 september op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Jeffrey Buis: “Wat een fantastisch gevoel hier te winnen! We hadden getest hier in Most en dat kwam vrijdag goed van pas in de wisselende condities. Ook in de kwalificatie ging het goed en mochten we vanaf plaats zeven starten. In de eerste race was het tempo goed, maar ik was iets te enthousiast met de start. Daarna nog wel weer goed teruggekomen. In het begin van de tweede race had ik niet echt het tempo om vooraan in de kopgroep te rijden. Ik volgde en wachtte af tot de slotfase om dan in de aanval te gaan. Ik kwam perfect uit op de laatste rechte stuk. Zo gaaf! Ik wil het team, mijn sponsoren en iedereen die bij mij helpt bedanken!”

Koen Meuffels: “Ik was tevreden over de eerste dag, want we hadden vanaf het begin de snelheid. We maakten het onszelf alleen lastig in de kwalificatie. Mijn snelste ronde werd gecanceld en ik moest van P28 starten. In de eerste race kwam ik snel naar voren en wist naar de voorste groep te rijden. Uiteindelijk niet helemaal tevreden met mijn P14. In de tweede race was de achtste plaats het maximale resultaat, nadat de kopgroep in tweeën brak. Nu even rust en dan door naar Magny Cours!”

Yuta Okaya: “Most was voor mij een compleet nieuw circuit. We hadden het lastig in de trainingen en we waren zoekende naar de juiste afstelling. Vanaf de Superpole voelde de motor beter aan. In de eerste race was het tempo goed, maar was het lastig om rijders in de groep te passeren. De tweede race was veel beter, al moest ik na de eerste bocht terugkomen omdat ik moest uitwijken voor een crash. Ik kwam terug naar de kopgroep. In de laatste ronde pushte ik, maar kwam ten val en dat kostte Adrián ook veel tijd. Ik wil sorry zeggen tegen het team.”

Adrián Huertas: “Most is een gaf circuit, dat goed bij mijn rijstijl past. De eerste startrij was het belangrijkste doel in de trainingen en daar slaagden we in. We begonnen goed in de eerste race, maar de crash was compleet mijn fout. Ik baal voor het team, maar ik kon de motor snel repareren en door. Ik kon terugkomen naar de eerste groep en de zesde plaats was het meest positieve wat ik kon behalen. De tweede race reed ik de meeste ronden aan de leiding. Mijn teammaat crashte in de laatste ronde en daar moest ik voor uitwijken. Blij met mijn snelheid in Most, maar niet met het resultaat.”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …