Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Deroue, Buis en Meuffels op snelheid tijdens Belgische testdagen

Deroue, Buis en Meuffels op snelheid tijdens Belgische testdagen

Het MTM Kawasaki MotoPort team heeft onder goede weersomstandigheden kunnen testen op de circuits van Zolder en Mettet. Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels konden verder werken aan hun ritme op de Kawasaki Ninja 400 en samen met het team werken aan de juiste afstelling.

Donderdag 11 juni kwam het MTM Kawasaki MotoPort team in actie op het circuit van Zolder. Helaas nog zonder Yuta Okaya, die in Japan zijn trainingen op de motor wel weer heeft mogen oppakken. Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels waren wel van de partij. Gedurende vijf sessies konden zij verder werken aan het ritme op de nieuwe slick banden. Aan het einde van de dag begon het te regenen, waardoor de laatste sessies niet optimaal gebruikt konden worden.

Vier dagen later was het MTM Kawasaki MotoPort team in Mettet. Op het krappe en bochtige circuit in België konden Meuffels, Buis en Deroue verder trainen tijdens een circuitdag onder zonnige omstandigheden. Het was niet heel druk op de baan, waardoor de drie teamgenoten zich goed konden focussen op hun eigen rondetijden. Na afloop van de twee Belgische testdagen waren zowel het team als de coureurs zeer tevreden over de geboekte vooruitgang. In juli staat er een testdag gepland op het TT Circuit Assen in de voorbereiding op de start van het WK-seizoen.

Scott Deroue: “Op het circuit van Zolder had ik lang niet gereden, dus dat was in de eerste sessies even wennen. De nieuwe banden voelden ook hier goed aan en dat is positief. In Mettet hebben we ook veel meters gemaakt, wat belangrijk is in deze fase van het seizoen. Het tempo was prima en ik heb goede rondetijden gereden. Ik ben zeer tevreden over deze twee testdagen!”

Jeffrey Buis: “In Zolder hebben we veel getest met de voor- en achterkant van de motor. De grip met de nieuwe banden is goed en met de snelheid zit het ook goed. De afstelling voor Mettet was even zoeken, omdat deze baan totaal anders is. Gedurende de dag opnieuw veel geleerd en mijn ritme gevonden. Het gevoel is heel goed en kijk er enorm naar uit om deze lijn door te zetten!”

Koen Meuffels: “Op Zolder zijn we verdergegaan met het testen van de nieuwe banden. We hebben daar zeker een stap gemaakt. De motor voelde beter aan, dan tijdens de laatste training in Assen. Ook in Mettet ging het erg goed en het weer was perfect. Ik krijg steeds meer vertrouwen in de nieuwe banden. Ik heb daarom nu al zin in de volgende test op het TT Circuit Assen.”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …