Home => Laatste nieuws => Deroue pakt dominante WorldSSP300 overwinning op Portimão

Deroue pakt dominante WorldSSP300 overwinning op Portimão

Na een lange zomerstop ging Scott Deroue met veel zelfvertrouwen richting Portimão. Het Kawasaki MtM Racing Team bereidde zich optimaal voor op de laatste twee races van het WK Supersport 300-seizoen door in augustus een prima test te draaien op de Portugese baan.

Dat hielp de Kawasaki-coureur vrijdag om direct scherpe tijden te kunnen draaien in de vrije trainingen. Met een tweede snelste tijd ging Deroue dan ook direct door naar Superpole 2. Zonder slipstream kwam hij in die sessie tot een vierde tijd, waardoor de Nijkerkervener een dag later zijn Kawasaki Ninja 400 op de tweede startrij mocht zetten.

Al snel was de matige start zondag goed gemaakt door Deroue en kon hij continu snelle tijden rijden. De concurrentie had moeite om hem bij te houden en in de laatste ronden van de race ging de Kawasaki-coureur er nog eens goed voor zitten. Telkens pakte hij de nodige meters op de concurrenten uit de kopgroep en kon zo redelijk onbedreigd naar de finish rijden.

Het betekende Deroue’s eerste zege van het seizoen en hij kon niet op een beter moment komen. Met slechts één race te gaan, klom de Nederlander naar de tweede plek en zag klassementleidster Ana Carrasco een tiende plek scoren op Portimão. Hierdoor is het gat tussen de Spaanse en Deroue nog slechts tien punten in de tussenstand. Magny-Cours, de slotwedstrijd voor het WK Supersport 300, gaat dus een enorm spannend weekend opleveren, wat de uitkomst ook zal zijn.

Scott Deroue: ‘Tijdens de Superpole 2 reed ik mijn snelste tijd zonder slipstream en dat gaf me uiteraard veel vertrouwen dat ik sterk voor de dag kon komen in de race. In de warm-up liet ik dat eveneens zien met constante, scherpe rondetijden. Omdat ik op Portimão voor mijn laatste titelkans ging strijden, was ik toch wel zenuwachtig voor de race. Om nu de eerste zege van het seizoen te pakken, is natuurlijk heerlijk. Ik doe nog volop mee om het kampioenschap en ga het recept van dit weekend proberen te herhalen op Magny-Cours. Zoals heel veel WK Supersport 300-teams hebben we daar getest en dat ging erg lekker. Ik kijk met vertrouwen uit naar dat laatste weekend. Ik ga de komende twee weken nog eens extra hard trainen en zorgen dat ik het seizoen op sterke wijze kan eindigen. Na de finish zien we dan wel wat het me oplevert.’

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …