Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Deroue tweede in spannende thuiswedstrijd op TT Circuit Assen

Deroue tweede in spannende thuiswedstrijd op TT Circuit Assen

In wat voor alle vier de Motoport en MTM Racing Team Kawasaki piloten een thuisrace was, timede de ervaren Scott Deroue (Kawasaki Motoport) zijn aanval in de laatste ronde nagenoeg perfect en eindigde op een prachtige tweede plaats voor zijn thuispubliek. Hij kwam tot op 0,140 seconden van een overwinning.

Met Deroue voor het tweede weekend op rij op het podium, kwam zijn teamgenoot Robert Schotman (Kawasaki Motoport) op minder dan 1 seconde na hem over de eindstreep. In deze felbevochten categorie betekent dit een 12e positie voor Robert, daar waar de top 19 piloten binnen de 2,305 seconden over de finish kwamen na 12 intense ronden.

Ook in primeur scoorde Jeffrey Buis (MTM Racing Team Kawasaki) de eerste WorldSSP300 punten voor zijn 13e plaats, maar teamgenoot Dion Otten kon de race niet rijden wegens een blessure aan de rechterhand die hij opliep in een crash in de Superpole.

Deroue kwalificeerde als 6e, Schotman 13e, terwijl Buis mocht starten op de 11eplaats van een grid met in totaal 34 rijders.

Het weekend in Assen vond plaats onder bitterkoude omstandigheden, en hierdoor was de staat van het circuit vaak erg moeilijk in te schatten en werd het erg riskant toen een sneeuwbui de baan koud en glad had achtergelaten. In die mate dat de ‘Last Chance’ kwalificatie werd afgelast.
De dag van de race zelf bleef droog, en met de WordSSP300 race, de laatste kampioenschapsrace van de dag, was de track temperatuur opgelopen tot 16°C.

In het kampioenschap staat Deroue nu op een tweede plaatse met 36 punten, Schotman is tiende met 9 punten, en Buis komt in de tabellen te staan met 3 punten van zijn finish als 16e in Assen.

Na deze thuisrace met uiteenlopende ervaringen en resultaten, maken onze vier piloten zich nu klaar voor de derde ronde van het kampioenschap op de vloeiende lay-out van het circuit van Imola in Italië. Racedag is zondag 12 mei, en Dion hoopt tegen die tijd weer fit aan de start te mogen verschijnen.

Scott Deroue zei: “Het is altijd speciaal om op het podium te staan in je thuisrace, voor je vrienden, familie en sponsors. Vorig jaar waren we ook sterk op Imola, maar in de laatste ronde was er die crash. In de andere races waren we ook sterk dus ik denk dat we de rest van het seizoen hetzelfde kunnen doen, en dat is ook mijn doel. Aragon en Assen zijn echt slipstream races, maar op Imola en Donington bijvoorbeeld, gaat het meer om tempo en bochten, er zijn minder rechte stukken. Ik kijk dus erg uit naar de andere races om te zien hoe snel we daar zijn.”

Robert Schotman zei: “Uiteraard hoopte ik op meer, maar de start was OK en de eerste paar ronden ook. Ik kon mijn positie behouden en elke ronde een plaatsje naar voren schuiven. Ik denk dat ik 8e was met nog enkele ronden te gaan. In de sprint naar de laatste chicane miste ik de slipstreamen kwam in het midden terecht. Ik verloor 4 of 5 posities en van daar kwam ik niet meer naar voren.  Het was krankzinnig in de race. Na twee ronden was ik niet waar ik wilde zijn, maar het lijkt alsof de groep dit jaar groter is, wat voor mij betekent dat de gevechten minder om racen gaan, maar eerder over een goed plekje veroveren en iemand anders wegduwen. Ik moet mezelf hieraan aanpassen.”

Jeffrey Buis zei: “Het was een bizar weekend, maar in de race was het een krankzinnige groep. Iedereen duwde iedereen uit de weg. Dit zijn mijn eerste punten in het kampioenschap, vanop mijn thuiscircuit nog wel.”

Check Also

Ludo van der Veken: “1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort, dat is meer dan een droomscenario”

Afgelopen weekend schreef het MTM Kawasaki MotoPort team geschiedenis door op het Circuit de Barcelona-Catalunya …