Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Dubbele overwinning voor Buis en MTM Kawasaki MotoPort in Aragon

Dubbele overwinning voor Buis en MTM Kawasaki MotoPort in Aragon

Jeffrey Buis is na een perfect weekend de nieuwe leider in het World Supersport 300 kampioenschap. Buis pakte pole position en won beide races op Motorland Aragon. Scott Deroue scoorde een podiumplaats door derde te worden in de tweede race. MTM Kawasaki MotoPort heeft tevens de leiding in het teamklassement in handen.

Op Motorland Aragon werden afgelopen weekend de vijfde en zesde race van het World Supersport 300 seizoen verreden. Jeffrey Buis liet een zeer sterke indruk achter tijdens de trainingen en hij bekroonde dit met de eerste pole position uit zijn carrière. Koen Meuffels reed ook heel sterk in de Superpole en zorgde voor een 1-2 voor het MTM Kawasaki MotoPort team. Scott Deroue kwalificeerde zich als tiende en Yuta Okaya kwam tot een zeventiende tijd in de Superpole.

Buis profiteerde optimaal van zijn pole position. De 18-jarige Nederlander pakte bij de start direct de leiding en wist in de eerste ronde gelijk een gaatje te slaan. Dit zorgde ervoor dat de rijders achter hem niet in zijn slipstream konden komen. Buis was iedere ronde een seconde sneller dan zijn achtervolgers en bouwde een grote voorsprong op. Na tien ronden kwam Buis als eerste over de finish, wat zijn eerste overwinning in het wereldkampioenschap betekende. De andere rijders van het team hadden minder geluk. Deroue streed voor de tweede plaats, maar kwam in de laatste ronde ten val. Ook Okaya crashte uit de race, samen met twee andere rijders. Bij Meuffels zijn motor werd er na afloop van de kwalificatie een technisch issue geconstateerd. Dit zorgde ervoor dat zijn Superpole tijd werd afgenomen en dat Meuffels daarom niet was gekwalificeerd voor de wedstrijd. Deze zware straf zorgde ervoor dat Meuffels niet van start mocht in de eerste race.

In de tweede race reed Buis opnieuw heel sterk. Hij wist deze keer niet weg te rijden, maar reed wel constant vooraan in een kopgroep van negen rijders. Ook Deroue was vooraan in de kopgroep te vinden. Deroue pakte de leiding in de laatste ronde. Buis kwam in de laatste bocht vanaf plaats drie terug naar de leiding en won zo zijn tweede race van het weekend. Deroue werd derde, waardoor er twee MTM Kawasaki MotoPort rijders op het podium stonden. Meuffels moest na de penalty vanaf de laatste startrij vertrekken. Meuffels reed een geweldige wedstrijd en wist van P35 naar P9 te rijden. Voor Okaya eindigde zijn ongelukkige weekend met een crash in de tweede ronde.

Buis staat door zijn dubbele overwinning nu eerste in het wereldkampioenschap met 83 punten. Deroue staat op een derde plaats met 80 punten. Okaya staat tiende en Meuffels veertiende in de tussenstand. Volgend weekend (4 t/m 6 september) worden er opnieuw twee World Supersport 300 races verreden op Motorland Aragon.

Jeffrey Buis: “Wat een weekend! In alle trainingen waren we al snel en ik wist mijn eerste pole te pakken. In de eerste race pushte ik vanaf de eerste ronde en kon ik wegrijden. Heel bijzonder om mijn eerste race te winnen. In de tweede race pushte ik nog harder, maar deze keer kwam ik niet weg. Het was zo gaaf om in de laatste bocht mijn tweede overwinning van het weekend te scoren. We staan nu eerste in het kampioenschap. De motor was geweldig met dank aan MTM Kawasaki MotoPort!”

Scott Deroue: “Ik blij met mijn podium in de tweede race. Het was een goede race. Ik reed achter Jeffrey (Buis). Hij had een goed tempo en ik dacht dat we samen weg konden komen, maar dat lukte niet. In de laatste ronde reed ik aan de leiding, maar op het rechte stuk kwamen er helaas twee rijders mij voorbij. Ik baal van mijn crash in de eerste race, daar hebben we veel belangrijke punten laten liggen. Maar het kampioenschap is nog lang. Volgende week gaan we er weer voor!”

Koen Meuffels: “Een weekend met heel dubbele gevoelens. We hadden de snelheid om voor de overwinning mee te doen. Met de tweede tijd in de Superpole hadden we een uitstekende uitgangspositie. Helaas veranderde alles door de penalty vanwege het technisch issue. In de tweede race heb ik gevochten voor wat ik waard was en ben ik vanaf de laatste startrij naar de negende plaats gereden. We gaan ervoor om volgende week wel te strijden voor het podium!”

Yuta Okaya: “Het was niet mijn weekend. In de kwalificatie verloor ik zeven tienden in de eerste sector, anders hadden we er zeker beter bij gestaan op de grid. Ik baal heel erg van mijn crashes in de races. We hadden de snelheid om met de kopgroep mee te gaan. Maar we geven niet op en we gaan ervoor om volgende week wel onze snelheid te laten zien in de races.”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …