Home => Laatste nieuws => Een aanloop naar het nieuwe raceseizoen!

Een aanloop naar het nieuwe raceseizoen!

Een aanloop naar het nieuwe raceseizoen!
Deze week zijn de piloten van het MTM Kawasaki-team gaan testen op het Spaanse circuit Motorland Aragon ter voorbereiding van de 1ste race die dit weekend zal plaatsvinden op dit circuit. Dit jaar zullen er 3 piloten in het World Supersport 300 kampioenschap rijden waaronder Ruben Bijman, Victor Steeman en Yuta Okaya. Adrian Huertas zal uitkomen in het World Supersport 600 Kampioenschap wat zowel voor hem als voor het team een grote aanpassing zal zijn.
Het MTM Kawasaki-team legt op dit moment de laatste hand aan de motoren zodat ze kunnen knallen tijdens de eerste race dat zal plaatsvinden van 8/4 tot 10/4 op Aragon.

Ludo Van der Veken – Teammanager, gaf aan dat het zeer bewogen voorjaarstesten geweest zijn. de wisselende weersomstandigheden en de levering van de materialen gooide roet in het eten, waardoor we herhaaldelijk de planning moesten aanpassen. Maar het hardwerkend Team heeft er alles aan gedaan om het tot een succes te brengen! Dat bevestigde het resultaat in Aragon bij de officiële SBK test die op 04/04 en 05/ 04 plaatsvond. Ludo wil hierbij al zijn teamleden en rijders bedanken. Op naar de eerste wedstijd!
Dit jaar zal Adrian Huertas uitkomen in het World supersport 600 kampioenschap.

Adrian Huertas: De 1ste testdag was een zware dag omdat we wat technische problemen hadden, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om het op te lossen en nu draait de motor goed. Het gevoel wordt beter. De volgende dag in de ochtend hebben we grote stappen vooruit gezet en zijn we erin geslaagd om op een goede manier door te werken. We moeten nog veel dingen doen en ik moet nog verbeteren op de motor maar de dag was positief en uiteindelijk proberen we naar de top te rijden. Dag 2 was het top zeven dus we zijn blij maar er zit meer in!

Voor Victor Steeman en Ruben Bijman zal volgend weekend de eerste race zijn bij het MTM Kawasaki team, maar met de juiste stappen komt dit zeker goed. Ze staan zelf al positief tegenover de testen. Voor Yuta Okaya is het niet de eerste keer dat hij met dit Team zal deelnemen aan het kampioenschap.

Victor Steeman: De eerste testdag zaten de weersomstandigheden niet echt mee en hebben we de ochtendsessie overgeslagen door de koude. Daarna, in sessie 2 heb ik weinig gereden en ben ik helaas ten val gekomen. Maar de monteurs hebben hard gewerkt om de motor was weer top in orde te brengen. Daardoor was de tijd minder goed maar toch de dag in P8 afgesloten! Dus zeker wel tevreden!
Dag 2 was een stuk beter. De tempratuur was wat hoger en daardoor had ik een goed gevoel op de motor. Ik heb in FP1 en FP2 voornamelijk alleen gereden om de setting goed aan te kunnen voelen. In FP3 ben ik gaan zoeken naar een mooie rondetijd. En dat is gelukt, dag 2 op P1 afgesloten en dat is een top vooruitzicht voor de race van aankomend weekend!

Yuta Okaya: Op dag 1 waren het zeer koude weercondities in de ochtend sessie, en ik heb hierdoor verschillende dingen kunnen uitproberen. Ik was niet onder de indruk van de rondetijden maar het gevoel op de motor werd steeds beter. Op dag 2 was er een duidelijk verschil in de rondetijden tegenover dag 1. Ik heb regelmatig alleen op de baan gereden. Uiteindelijk heb ik een goede rondetijd kunnen neerzetten in de laatste sessie maar op het einde kwam het nog tot een kleine valpartij. Ik ben oké! Het gevoel is veel beter dan de eerste dag. Victor 1 en ik 2 wat geweldig is. Ik kijk uit naar de sessie van vrijdag!!

Ruben Bijman: Op dag 1 heb ik helaas niet kunnen rijden door technische problemen. Het team heeft vervolgens keihard gewerkt om de motor voor de volgende dag klaar te maken. Dag 2 heb ik eindelijk mijn eerste meters weer kunnen maken met de groep. Ik zat er vanaf het begin goed bij en het gevoel was goed! De laatste sessie heb ik mezelf goed weten verbeteren en wist ik te eindigen op P7. Eindstand P9, daar kan ik zeker niet ontevreden mee zijn met een dag minder.
Ik kijk uit naar aankomend weekend om te gaan knallen!! We zijn er klaar voor!!
Dit jaar heeft het MTM Kawasaki team ook een rijder in het Spaanse kampioenschap. Juan Antonio Conesa zal dit kampioenschap rijden omdat hij te jong is voor WSBK. De voorjaarstesten verliepen goed.
Afgelopen weekend reed hij zijn eerste race in Jerez.

Juan Antonio Conesa: De Jerez race begon zeer goed aangezien we alle trainingen op kop lagen, in de eerste race raakte ik een rijder en gingen we naar de grond.
Op zondag verliep de race erg slecht omdat ik me niet kon concentreren en ik niet agressief uit de startblokken kwam, ik kon moeilijk inhalen.
De samenwerking met het MTM team verloopt zeer vlot.

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …