EEN LEERRIJK WEEKEND VOOR HET MTM-KAWASAKI TEAM

EEN LEERRIJK WEEKEND VOOR HET MTM-KAWASAKI TEAM
Het eerste raceweekend van dit seizoen zit er weer op. Voor de rijders en het team is zo een nieuw seizoen altijd even aanpassen. Er zijn mooie resultaten geboekt maar ook veel ruimte voor verbetering naar de aankomende racen toe.
Dit weekend kon het MTM-kawasaki Team weer tonen wat ze in hun mars hadden. En dat hebben ze laten zien ook. In zo een raceweekend merk je dat niet alles altijd vanzelf verloopt, maar met een goede samenwerking kunnen er mooie resultaten geboekt worden. Jammer dat er geen podiumplekken gevallen zijn, maar die komen zeker nog!
Jonge rijder Adrian Huertas heeft voor zijn eerste SuperSport races een mooi resultaat neer gezet. In het klassement staat hij momenteel op de 9de plaats met 12 punten. Dit toont aan dat Adrian een uitzonderlijk talent heeft.

Race 1: Bij de start vertrekt Adrian vanuit P12 en werkt zich mooi naar boven toe. P7 was mogelijk geweest maar moeilijk om te kunnen vasthouden. Uiteindelijk eindigt hij op P9 wat ons een mooi resultaat lijkt voor zijn eerste race in de SuperSport klasse.

Race 2: Een knallende start bezorgde hem P6 om de race in te zetten. Maar dit was lastig om vol te houden en hij zakte al snel een paar plaatsen naar beneden, waarbij hij constant is kunnen blijven op P12. De laatste ronde is hij er in geslaagd om nog een plaats naar boven te schuiven. Op P11 eindigen is een positief resultaat. En er is nog veel marge om te verbeteren.

Adrian Huertas: Ik kan met een positief gevoel terugkijken op het weekend. De eerste sessies waren erg moeilijk omdat we veel technische problemen hadden. Maar naarmate het weekend vorderde, konden we alle problemen oplossen. Ik ben erg blij met het tempo dat ik dit weekend in de races had. Het belangrijkste voor mij is dat ik veel geleerd heb.
Op dit moment hebben we nog niet het tempo om op het hoogste niveau mee te doen, maar met het werk dat we doen zullen we oplossingen vinden en binnenkort aan de top meedoen.

Over de resultaten van de rijders in het 300 kampioenschap hebben we ook zeker niet te klagen. Victor Steeman staat met 13 punten, 7de in het klassement, gevolgd door Yuta Okaya op de 9de plaats met 11 punten. Helaas heeft Ruben Bijman geen punten weten te bemachtigen.

Race 1:Victor Steeman startte op de 7de plaats aan de race. De eerste helft geraakte hij moeilijk naar voren toe, tot hij vanaf ronde 7 extra pushte om even kans te maken voor een 3de podiumplaats. Waar hij in de laatste ronde net naast greep. Op naar race 2 om toch dat podium in de wacht te slepen. Yuta legde dan weer een zeer constante race af en verdedigde een zeer lange tijd voor P4. In de laatste ronde gaat zijn team genoot Victor hem nog net voorbij waardoor hij op P5 eindigt. Ruben heeft steeds in de top 15 gehangen tot hij in ronde 7 helaas ten val kwam. Einde race voor Ruben Bijman.

Race 2 was zeer spannend aan het begin, het ging er hard aan toe. Bij victor Steeman was er een mooie wisselwerking te zien tussen P1 en P4. De spanning was er om te snijden. Ook Yuta Okaya zit mee in de strijd om een podiumplaats te bemachtigen. Ruben Bijman bleef pushen om in de top 15 te blijven en dit ging hem zeer goed af. Victor weet steeds na een terugval P1 te bemachtigen, tot het in ronde 9 tot een crash kwam voor Victor. Hij heeft nog een poging gedaan om de race te hervatten wat voor hem eindigde op een 21ste plaats. Yuta en Ruben waren nog in de strijd om eventueel nog een plaats op het podium, helaas zijn ze door het harde pushen samen ten val gekomen. Dit liet race 2 in mineur eindigen.

Victor Steeman: Het was een positief weekend. De training en de kwalificatie waren goed en ik had zelfs de rondetijd in mijn eentje. We zijn erg sterk. Helaas verloor ik het podium in race 1 met 0,04 seconde, maar plaats 4 was goed voor het kampioenschap. Race 2 ging geweldig, ik kon makkelijk vooraan blijven en ik weet eigenlijk zeker dat ik het podium had kunnen halen en misschien zelfs had kunnen winnen. Helaas werd ik eraf gereden door een andere rijder. Volgende keer meer geluk.

Yuta Okaya: Tijdens de eerste race heb ik een goed resultaat neergezet, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Vandaag had ik de race graag anders gezien maar het kan niet altijd gaan zoals je hoopt. Op naar betere resultaten in Assen.

Ruben Bijman: Het weekend was goed, we zaten er constant bij en waren er klaar voor. In de kwalificatie wist ik een 9de plaats te behalen! De eerste race had ik in het begin veel pech ik werd wijd geduwd door andere rijders en verloor veel plaatsen. Daardoor viel er een gaatje naar de kopgroep.
Ik probeerde het gat te dichten, maar werd op de curbstone geduwd en verloor de voorkant. De tweede race ging een stuk beter ik zat er goed bij en lag p7 in de laatste ronde. Tot aan bocht 6 ik probeerde yuta er uit te remmen en hij deed probeerde dit ook aan een andere rijder. Ik zit aan de binnenkant en kon geen kant meer op en toen raakte wij elkaar en gingen wij samen onderuit. Ik wil mij excuseren tegenover het team voor de tweede race. Ik ga hier van leren en ik kom in Assen sterkter terug !

De volgende race zal plaatsvinden op het TT-circuit te Assen in het weekend van 22 tot 24 April. Tot dan!

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …