Home => Laatste nieuws => Een succesvol raceweekend voor het MTM-kawasaki team in Assen

Een succesvol raceweekend voor het MTM-kawasaki team in Assen

Een succesvol raceweekend voor het MTM-kawasaki team in Assen
Voor onze Nederlandse piloten voelde dit weekend als thuiskomen op het circuit in Assen. Maar dat maakt het niet minder stressvol. Er wordt veel van hen verwacht tijdens dit raceweekend, waar veel Nederlanders elk jaar weer naar uit kijken. Het MTM-Kawasaki Team doet er alles aan om er weer een topweekend van te maken met resultaten om trots op te zijn.

Voor Adrian Huertas was de 1ste training een succes, hij lag constant op P9 die hij kon behouden. Tijdens training 2 verliep het moeizamer en kwam hij helaas ten val, P21 als eindstand.

Tijdens de kwalificatie was er veel wind, wat een extra moeilijkheidsfactor gaf bovenop het moeilijke TT-circuit. Voor de bandenwissel stond hij P11. Na de bandenwissel verliep het moeizamer, maar deze jonge piloot wist toch een 16de startplaats op de grid te behalen.

Race 1: Adrian ging goed van start en kon zich al snel vervoegen bij de top 10. Hij vocht voor de negende plaats maar werd uiteindelijk elfde door een vervroegde stopzetting van de wedstrijd door een rode vlag situatie. De prestaties die deze jonge vechter behaald, hebben weinigen van zijn leeftijd hem voorgedaan.

Race 2: Bij de start zat Adrian goed bij de kopgroep op een 9de plaats, Hij heeft zelfs even P7 kunnen aantikken. Deze positie heeft hij kunnen aanhouden tot de laatste ronde, maar helaas door een onverwacht technisch probleem ging hij zonder punten naar huis.

Adrian Huertas: Het was een moeilijk weekend maar ik heb veel geleerd. Met de eerste vrije training is het me gelukt om op P9 te komen, dus het weekend startte erg goed, bij de 2de training had ik geen goed gevoel op de motor en kwam het tot een crash. Tijdens de kwalificatie bemoeilijkte de wind het me om een goede tijd neer te zetten. Ik ging van start op de grid vanaf P16. Ik ben tevreden over mijn elfde plaats van de eerste race. De 2de race was veelbelovend door mijn vierde tijd in de warm up. Wanneer ik op de 6de plaats terecht kwam, begon de motor kracht te verliezen. Ik heb een dubbel gevoel bij deze race maar het was wel een goed weekend om bij te leren en ervaring op te doen.

De trainingen op vrijdag verliepen erg goed, de eerste training was wat zoeken voor het team want het weer kan erg onvoorspelbaar zijn in Assen. Dit maakt dat de baantemperatuur erg laag was. In de 2de training slagen Victor Steeman en Yuta Okaya erin om p1 en p2 te bemachtigen, gevolgd door Ruben Bijman die P5 behaald.

De kwalificatie was moeilijk door de opkomende wind. Toch haalde Victor Steeman een welverdiende pole positie. Ruben Bijman en Yuta Okaya zullen starten op P12 en P13.

Race 1: Victor Steeman nam een zeer goede start. Samen met Di Sora namen ze een grote voorsprong van de groep. Het werd een spannend duel tot het einde maar door zijn schitterende strategie behaalde hij de overwinning ! Yuta Okaya startte op P13 en behaalde net geen podiumplaats en werd verdiend vierde na een hevige strijd ! Het werd Ruben Bijman niet makkelijk gemaakt omwille van de overgedragen penalty van de voorgaande race in Aragon. Dankzij zijn grote inspanning eindigde hij toch nog op P9. De vooruitzichten waren veelbelovend voor de race van zondag. Okaya staat op dit moment op P8, Bijman op P15 in het klassement.

Race 2: In de warm-up ronde ging het meteen mis. Ruben ging onderuit wat zorgde voor een red-flag. Na wat vertraging kon de race hervatten. Victor en Yuta zaten van bij het begin bij de kopgroep die 17 rijders telde. Dat het een spannende race zou worden was meteen duidelijk. Zowel Steeman als Okaya vochten voor een podiumplaats. Naar het einde toe kreeg Victor het moeilijk en kwam achteraan in de kopgroep. Hij vocht zicht nog naar de negende plaats. Yuta streed mee voor een podiumplaats en eindigde hier dan ook op P3. Wat een mooie afsluiter was van het weekend.

Victor Steeman: Dag 2 in Assen. De superpole ging goed! Ik ben heel erg tevreden met de ronde tijd die ik kon rijden ondanks de vele wind. En natuurlijk om de pole te pakken in Assen is top! Mijn plan om voor de race weg te rijden is gelukt! Alleen 1 rijder kon me volgen waardoor het een duel werd. Over het algemeen voelde ik me heel sterk en heb de race gewonnen. Beter kan niet!! Ik wil mijn fans en sponsors bedanken om mij te steunen. En we gaan met alle vertrouwen volgende race in !

Ruben Bijman: Vrijdag en zaterdag verliepen zeer goed. Jammer genoeg werd mijn snelste ronde gecanceld met de kwalificatie. Door een uitwijkingsmanoeuvre ging ik over de track limit . Daardoor moest ik starten van p12. In de eerste race stond er nog een long-lap op me te wachten. Na een goede start won ik veel plaatsen en kon ik in de tweede ronde de long-lap nemen. Daardoor viel ik terug naar p19. In twee ronden wist ik dit al goed te maken en kwam ik door op p6. Daarna kreeg ik last van wat problemen waardoor ik twee keer langs de kant kwam en de aansluiting met de groep verloor. We hebben daarna de schade kunnen beperken met een 9de plaats. De 2de race had ik last van technische problemen waardoor ik in de warm-up ronde gecrashed ben. Ik ben oké enkel wat last van mijn knie. Op naar de volgende wedstrijd met betere resultaten.

Yuta Okaya: Door een foutje in de laatste ronde greep ik net naast het podium. Ik had een goed tempo dus een podiumplaats zat er zeker in. Maar al bij al mag ik tevreden zijn met het bemachtigen van de 4de plaats. Dit was een goed begin van het raceweekend! Race 2 was een moeilijke race. Het was een spannende strijd maar uiteindelijk kreeg ik mijn eerste podium dit jaar. Ik ben zeer gelukkig maar in Estoril wil ik terug mijn best doen om te winnen!

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …