Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Fantastische 1-2 voor MTM Kawasaki MotoPort in Aragon

Fantastische 1-2 voor MTM Kawasaki MotoPort in Aragon

Jeffrey Buis en Scott Deroue zorgden voor een fantastische 1-2 voor MTM Kawasaki MotoPort in de tweede race van de Teruel ronde op Motorland Aragon. Buis verstevigde zijn eerste positie in het wereldkampioenschap nadat hij in de eerste race derde was geworden. Koen Meuffels scoorde een top-vijf finish in de tweede race.

MTM Kawasaki MotoPort was met alle vier de rijders opnieuw snel op Motorland Aragon tijdens de Teruel ronde. Scott Deroue zette in de vrije trainingen met een ronderecord de snelste tijd neer. In de Superpole had Deroue minder geluk en wist zijn snelle sectortijden niet aan elkaar te knopen. Deroue plaatste zich als veertiende voor de races. Jeffrey Buis begon na zijn dubbele overwinning van vorige week als leider in het kampioenschap aan het weekend en klokte een derde tijd in de Superpole. Yuta Okaya was ook snel met een vijfde tijd en Koen Meuffels zette een tiende tijd in de kwalificatie.

In de eerste race streden Buis en Deroue beiden voor de overwinning. Deroue kende vanaf de vijfde startrij een sterke openingsronde. Ook Okaya en Meuffels maakten deel uit van de grote kopgroep, maar haalden de finish niet. Meuffels moest uitvallen met technische problemen en Okaya kwam ten val. Op 0.153 seconde van de winnaar finishte Buis als derde, net voor Deroue. Het betekende het vierde podium van het seizoen voor Buis. Door deze goede uitslagen begonnen Buis en Deroue als nummer één en twee in het kampioenschap aan de tweede wedstrijd.

Buis had een uitstekende start in de tweede race en het lukte hem om weg te rijden bij de grote groep. De jonge Nederlander was iedere ronde sneller dan zijn achtervolgers en kwam met een voorsprong van vijf seconden als eerste over de finish. Deroue maakte het feest voor het team compleet door in de groep naar een tweede plaats te rijden. Het werd bijna een volledig MTM Kawasaki MotoPort podium. Meuffels streed ook volop mee voor de tweede plaats en kwam als vijfde over de finish. Okaya eindigde zijn ongelukkige race weekend met een technisch probleem in de eerste ronde.

Het waren twee fantastische weekenden voor MTM Kawasaki MotoPort, met drie overwinningen en zes podiumplaatsen. Buis gaat aan de leiding in het kampioenschap, voor Deroue. Het verschil tussen de twee rijders is elf punten. Deroue heeft een voorsprong van negentien punten op de nummer drie in het klassement. Meuffels en Okaya staan twaalfde en dertiende in de tussenstand. In de tussenstand voor teams heeft MTM Kawasaki MotoPort een voorsprong van 127 punten op de nummer twee.

Over twee weken (18 t/m 20 september) vindt de volgende World Supersport 300 ronde plaats op het circuit van Catalunya in Spanje.

Jeffrey Buis: “Het was opnieuw een geweldig weekend! De derde tijd in de Superpole was een belangrijk moment om een goede uitgangspositie te hebben voor de races. In de eerste race had ik twee flinke momenten, waardoor ik vanaf plaats twaalf terug moest komen. Ik was blij met mijn derde plaats. In de tweede race lukte het om weg te rijden bij de groep en mijn derde overwinning van het seizoen te scoren.”

Scott Deroue: “We begonnen heel goed op vrijdag, daarom was het extra balen dat ik mij op de vijfde startrij kwalificeerde. In de eerste race had ik een heel goede openingsronde en kon ik gelijk strijden om de voorste plaatsen. De vierde plaats was een goed resultaat. In de tweede race had ik geen goede start en was het lastig om de rijders in de groep te passeren. Uiteindelijk ben ik erg blij met de tweede plaats en hebben we veel belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap!”

Koen Meuffels: “We hadden het geluk weer niet aan onze zijde. In de Superpole werd ik in de laatste ronde onderuit gereden en in de eerste race kregen we een technisch probleem. Wel ben ik blij dat ik in de tweede race heb laten zien dat ik tot de snelste rijders van het veld behoor. Ik streed vooraan in de groep voor de tweede plaats en finishte als vijfde.”

Yuta Okaya: “We waren snel in de Superpole en ik was blij met mijn vijfde tijd. Ik had er vertrouwen in dat we konden strijden in de kopgroep. Helaas had ik in de eerste race niet het juiste gevoel met de motor. Ik was erg teleurgesteld over de crash. We hadden de afstelling aangepast voor de tweede race, maar bij de start kreeg ik een probleem met de koppeling. Heel erg balen om zo het weekend te moeten beëindigden.”

Check Also

Ludo van der Veken: “1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort, dat is meer dan een droomscenario”

Afgelopen weekend schreef het MTM Kawasaki MotoPort team geschiedenis door op het Circuit de Barcelona-Catalunya …