Home => Laatste nieuws => Seizoen 2018 MTM => Scott Deroue: Goede kwalificatie, pech in de race

Scott Deroue: Goede kwalificatie, pech in de race

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli ging op zondagmiddag de World Supersport 300 van start. Scott had zich op een mooie 2 plaats gekwalificeerd, vlak na Brno-winnaar Pratama.

Na de kwalificatie bleek dat maar liefst zestien coureurs bestraft waren vanwege het rijden door het rode licht in pit lane en zij allemaal achteraan moesten starten.

Pratama kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in. Nick Kalinin nam de tweede plaats in handen voor Manuel Gonzalez en Deroue.  Het zat allemaal zeer dicht bij elkaar in de openingsronde en de coureurs bleven in een grote groep, strijdend voor de voorste plaatsen.

Met vijf ronden te gaan was het Deroue die aan kop reed maar het noodlot sloeg niet veel later toe. Bij het uitkomen van bocht tien richting de snelle Curvone bocht kreeg de Kawasaki van de Nederlander te maken met een technisch probleem en moest hij noodgedwongen de pits opzoeken. Later bleek dat de koppeling van de Kawasaki het begeven had.

Op zijn facebook pagina zegt Scott: “Liggend op kop ging de koppeling kapot en moest ik stoppen. Het kampioenschap wordt nu wel heel moeilijk. Ik wil het team en Kawasaki bedanken voor het harde werken. We geven niet op! “

Check Also

Robert Schotman in volle voorbereiding op nieuwe WorldSSP 300 seizoen

Robert Schotman gaat dit jaar met het MTM Kawasaki Team strijden voor de overwinning in …