Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Goede test voor MTM Kawasaki MotoPort op Assen

Goede test voor MTM Kawasaki MotoPort op Assen

De MTM Kawasaki MotoPort rijders kunnen terugkijken op een geslaagde eerste testdag in 2020. Op het TT Circuit Assen konden Scott Deroue, Koen Meuffels en Jeffrey Buis veel trainingsmeters maken op de Kawasaki Ninja 400. Daarnaast konden de nieuwe slick banden getest worden.

De weersomstandigheden waren uitstekend voor de eerste test in 2020. MTM Kawasaki MotoPort rijders Scott Deroue, Koen Meuffels en Jeffrey Buis mochten op uitnodiging van de KNMV testen op het TT Circuit Assen. Helaas was Yuta Okaya nog niet van de partij, omdat hij vanwege de reisbeperkingen momenteel nog in Japan is.

Er was veel rijtijd voor de coureurs verdeeld over vijf sessies. Deroue, Meuffels en Buis konden daardoor goed werken aan hun ritme op de motor en daarnaast de nieuw slick banden voor het World Supersport 300 kampioenschap testen. Ook zat de snelheid er al snel weer goed in en kon het team met een tevreden gevoel de testdag afsluiten.

MTM Kawasaki MotoPort heeft in juni en juli meer testdagen gepland in de voorbereiding op het raceseizoen 2020, waarvan het nog onduidelijk is wanneer dat gaat beginnen.

Scott Deroue: “Het was fijn om weer op het grote circuit te mogen rijden. We hadden veel rijtijd en vanaf de tweede sessie gingen de tijden snel omlaag. Daar was ik echt wel tevreden mee. We hebben met de nieuwe slicks gereden en daar hebben we ook stappen voorwaarts mee gezet. Het was een goede dag en ik kijk uit naar de komende tests!”

Koen Meuffels: “Na een periode niet gereden te hebben zat het tempo er vrij snel weer in. Het doel van deze test was om de nieuwe banden testen. Dat is gelukt. We hebben veel data verzameld en kunnen nu rustig de opties bekijken voor de volgende test.”

Jeffrey Buis: “Het was een hele mooie dag op het TT Circuit Assen. We hebben heel veel ronden kunnen rijden met nieuwe slick banden. Gedurende de dag hebben we grote stappen gezet en aan het einde van de dag goede rondetijden gereden. Ik ben heel tevreden over deze eerste testdag van 2020!”

   

Check Also

Buis wint zijn eerste WorldSSP300 race van 2021 in Most

Jeffrey Buis heeft zijn eerste World Supersport 300 race van het seizoen 2021 gewonnen op …