GROTE OVERWINNING VOOR STEEMAN IN EEN MOEILIJK WEEKEND VOOR HET MTM KAWASAKI TEAM OP MAGNY COURS

GROTE OVERWINNING VOOR STEEMAN IN EEN MOEILIJK WEEKEND VOOR HET MTM KAWASAKI TEAM OP MAGNY COURS

Het MTM Kawasaki Team heeft weer een WorldSBK race weekend afgesloten met Victor Steeman die Supersport 300 race 2 won na een geweldige comeback. Over het geheel genomen een ongelukkig weekend in zowel de Supersport 300 als de Supersport, waarin de rijders van het team door pech niet de resultaten konden behalen die ze verdienden.
In de Supersport was Adrian Huertas vanaf het allereerste moment zeer snel en op zijn gemak op de baan. De Spanjaard kwam na een lastige FP1 als winnaar uit de bus en liet vervolgens tijdens FP2 een geweldig tempo zien, wat resulteerde in een P3 op de startgrid, de eerste van het jaar, waarmee hij de beste startpositie van het team had.

Race 1 verliep erg ongelukkig voor het team, want Huertas bleef in het begin van de race in die top 3 rijden, maar moest toch posities prijsgeven door een bandenprobleem, wat resulteerde in een uiteindelijke P8. De race werd beëindigd met rode vlag als gevolg van een crash in ronde 13, met nog 6 ronden te gaan. Het bandenprobleem weerhield de World Supersport 300-kampioen van 2021 ervan om een beter resultaat neer te zetten.

Race 2 was nog slechter voor de MTM Kawasaki Team-rijder, want de Spanjaard kreeg opnieuw problemen met de band, waardoor hij zich de hele race ongemakkelijk voelde op de motor en uiteindelijk eindigde met een P12, wat niet het resultaat is dat het team en de rijder hadden verdiend na een zeer goed weekend qua potentieel en rondetijden.

Jammer voor Adrian en het team, want het potentieel was er om goede resultaten te behalen op het Franse circuit. MTM en Huertas hebben eindelijk wel hun kunnen laten zien en zullen vanaf de volgende race in Barcelona weer alles doen om dit te verzilveren.

Adrian Huertas: “Eerlijk gezegd ben ik bijna sprakeloos over dit weekend. We waren sterk, we hadden alles om voor het podium te vechten, maar helaas werkte de pech tegen ons. Ik had een bandenprobleem in race 1 waardoor ik niet kon rijden zoals ik wilde en we niet beter konden doen dan de 8e plaats. In race 2 had ik er alle vertrouwen in, maar toen kwam er een ander bandenprobleem en moest ik de hele race rijden met een band die niet goed presteerde, waardoor ik als 12e eindigde. Het is jammer, want ik denk echt dat we ons eerste podium hadden kunnen halen en ik baal ervan, want we hebben heel goed gewerkt en we waren op zoek naar het resultaat dat we verdienden. Aan de andere kant ben ik blij omdat we op de goede weg zijn en ik kan niet wachten om ons potentieel te laten zien tijdens mijn thuisrace in Barcelona, voor al het Spaanse volk. Ik zie jullie daar!”

Opnieuw een race-overwinning voor het MTM Kawasaki Team in Magny Cours, want Victor Steeman won race 2 in de Supersport 300, nadat hij van poleposition was vertrokken en een dubbele lange ronde straf moest incasseren. Een geweldige comeback van de Nederlander, die zich herstelde van P19 om het weekend af te sluiten met een geweldige overwinning, waarschijnlijk de beste van het seizoen, die hem terugbrengt naar P3 in de tussenstand van het kampioenschap, slechts 10 punten verwijderd van de tweede rijder.

Steeman was het hele weekend snel, met een geweldige pole position op zaterdag, één seconde sneller dan het ronderecord, maar een crash in race 1 weerhield hem helaas van een goed resultaat. Een crash die hem een dubbele lange ronde kostte voor race 2, maar Victor niet kon weerhouden van een uitstekende overwinning, waardoor hij zijn hoop op het kampioenschap levend hield, ook al had hij 50 punten achterstand op de leider met nog 4 races en 100 punten te gaan.

Pech voor Yuta Okaya. De Japanner was snel op vrijdag maar crashte in de kwalificatie. Een crash die voor Yuta een hersenschudding opleverde en hem ongeschikt maakte voor de rest van het weekend. Okaya zal fit terugkomen in Barcelona om te strijden voor de toppositie in de categorie.

Over het algemeen een goed weekend voor one event-rijder Máté Szamádó, die dit weekend voor het team reed. De jonge Hongaar, die dit jaar in het IDM-kampioenschap rijdt, maakte zijn tweede optreden in de World Supersport 300 (voor het eerst met MTM), en verbeterde zijn rondetijden en tempo stap voor stap. Hij behaalde een zeer goede P14 in zijn eerste race met het team, waarmee hij punten kon pakken. Helaas verhinderde een crash in race 2 dat hij zijn beste resultaat kon verbeteren, maar toch was het een goed weekend voor de jonge Hongaar.

Victor Steeman: “Ik ben erg blij met de overwinning in race 2. Het was een gekke race, ik had twee lange ronden dus ik moest kalm blijven en proberen de beste strategie te kiezen om te herstellen. Ik probeerde de groep bij elkaar te houden bij de start en ik reed mijn eerste lange ronde straf, daarna herstelde ik een paar posities en reed de tweede en ik zat precies aan het einde van de groep. Ik haalde de laatste rijders in en wilde ze één voor één inhalen om risico’s te vermijden, maar toen ik in de top 10 kwam zag ik mijn kans schoon en stootte door tot de eerste plek. Vervolgens deed ik erg mijn best tot de geblokte vlag en probeerde weg te rijden. Uiteindelijk pakte ik deze overwinning die veel voor ons betekent! Het was een heel goed weekend, helaas zijn we door de crash van gisteren zonder veel punten komen te zitten, maar we hebben ons tempo laten zien. Nu concentreren we ons op ons best doen in de laatste twee races en proberen we de best mogelijke resultaten te behalen, waarbij we
goed samenwerken met het team dat ik bedank voor het geweldige werk.”

Yuta Okaya: “Het was een erg ongelukkig weekend voor ons, we hadden het tempo en het juiste gevoel vanaf dag 1, we hadden er vertrouwen in dat we tijdens de races voor de winst konden vechten, maar een crash in de kwalificatie maakte me ongeschikt voor het weekend, met een hersenschudding. Nu voel ik me beter, ik ben oké en denk er al aan om te herstellen voor Barcelona, waar we zullen proberen om voor de top te vechten. We zijn niet meer in de running voor het kampioenschap, maar ik ga me race per race focussen en proberen het beste eruit te halen tot het einde van het seizoen.”

Máté Szamádó: “Het was een groot genoegen om dit weekend met MTM Kawasaki te rijden, en ik moet zeggen dat ik er elk moment van genoten heb! Ik kwam op een circuit dat ik niet kende met een heel andere motor dan die waarmee ik in IDM rijd, dus ik had wat tijd nodig om het te begrijpen. Ik kon me stap voor stap verbeteren en ik reed een vrij goede race 1 die eindigde met punten. Daar moet ik blij om zijn, maar toch denk ik dat ik me nog meer had kunnen verbeteren in race 2. Helaas maakte een crash een einde aan mijn race voor de punten en ik kwam gewoon terug naar het circuit om meer ervaring op te doen. Het was een waanzinnig weekend, ik ben erg blij met deze kans en ik moet iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, van mijn familie, sponsors en het team. Het was ongelooflijk om met het beste Team in de WorldSSP300 te werken, en ik hoop dat ik dit in de toekomst nog eens kan doen!

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …