Het MTM-Kawasaki Team boekt mooie resultaten in Estoril.

Het MTM-Kawasaki Team boekt mooie resultaten in Estoril.
Dit weekend vond alweer het derde raceweekend van het seizoen plaats. Dit keer werd er gestreden op het Circuito do Estoril in Portugal. De wisselende temperaturen maakte het niet altijd makkelijk voor de MTM-Kawasaki rijders. Maar desondanks wisten ze toch mooie resultaten neer te zetten.
Door de technische problemen die zich voor hadden gedaan op het circuit in Assen was het voor de jonge Adrian Huertas even zoeken naar het gevoel op de motor, dit was vooral te merken tijdens de vrije trainingen. Met de kwalificatie was dit gevoel al veel beter en wist Adrian zich te plaatsen op de 15^de plaats.

Bij race 1 maakte hij een knallende start en vervoegde hij zich snel in de top 10. Het werd een spannende strijd voor de 7^de plaats. We zagen een mooie constante rijstijl van Adrian en wist hij te finishen op P8. Een mooi resultaat voor deze MTM-Kawasaki rijder.

Adrian Huertas behaalde in race 2 zijn beste resultaat tot nu toe. De regerend WorldSSP300-kampioen werd zevende, waarmee hij zijn vorige record van achtste in race 1 in Estoril overtrof.

Adrian Huertas: Het weekend was niet makkelijk, maar het is ons gelukt om mooie resultaten te boeken bij de race. ik ga hard werken om in Misano een podiumplaats te kunnen grijpen!

Het was Yuta Okaya die het MTM- Kawasaki Team een fantastische start van het weekend bezorgde. Hij slipstreamde zich zeer goed achter teamgenoot Victor Steeman en behaalde pole positie. Hij verbrak hierbij het ronde record die Koen Meuffels in 2020 behaalde. Victor behaalde een plaats op de 2^de startrij met een 6^de rondetijd. Ruben Bijman kwalificeerde zich als 21^ste.

Race 1: Yuta Okaya maakte een goede start maar ging niet als leider de eerste bocht in. Victor Steeman bevond zich in de top 6. Ruben Bijman was ook goed weg en vocht zich naar de vijftiende positie. Het gevecht barstte meteen los en bij iedere mogelijke gelegenheid passeerde de rijders elkaar. Bij het ingaan van de 2^de ronde nam Victor de leiding over maar werd meteen weer terug gezet. Ook Yuta wist te ontsnappen naarmate de race vorderde terwijl achter hem een intens duel plaatsvond voor de vierde positie tussen Victor Steeman en vijftien anderen. Aan het einde van de race werd Yuta Okaya derde, daarachter werd Victor Steeman de winnaar van duel en kwam hij als vierde over de finish. Ook Ruben was goed teruggekomen na zijn terugval door de dubbele longlap en eindigde op de 9^de plaats.

Race 2: Yuta Okaya ging bij de start mooi als 2^de de bocht in. Achtervolgd door Victor Steeman op P4. Bij het ingaan van de tweede ronde maakte Victor Steeman optimaal gebruik van de slipstream en schoof hij in één keer op naar de eerste plaats voor teamgenoot Yuta Okaya. Zoals Steeman de leiding had overgenomen raakte hij deze een ronde later ook weer kwijt. Dankzij de slipstream gingen er zes coureurs aan hem voorbij en viel Victor binnen enkele ogenblikken terug naar de zevende positie. Het werd een race met veel duels in vrijwel elke bocht. Het kwam zoals verwacht aan op de laatste ronde. Steeman reed op de tweede plaats maar zette de aanval in bij het ingaan van bocht 1. Hij wist ontzettend laat te remmen en nam de koppositie over. Door de strijd van de achterliggers werd Victor stevig aan de kant geduwd en ging buiten de track- limits. Hiervoor kreeg hij een penalty die zeer onterecht is volgen hem en schuifde hij naar P6 als eindstand. Okaya en Bijman finishen net achter hem op P8
en P9. Top resultaten!

Victor Steeman: Tijdens de superpole wist ik een 6^de plaats te bemachtigen, en deze positie zorgde voor een goede start tijdens race 1. Ik wist al snel naar de top te rijden maar door een aantal gemaakte foutjes verloor ik de aansluiting met de kopgroep. De spatie tussen de groep was te ver om nog bij te kunnen halen maar toch tevreden met een 4^de plaats. In race 2 ging het heel goed! Ik kon makkelijk bij de kopgroep blijven en kon perfect de race controleren. In de laatste ronde ging ik als eerste de bocht in, maar door een duw van een andere rijder geraakte ik van de baan af waardoor ik een penalty kreeg, heel oneerlijk. Maar ben blij met het gevoel op de motor en normaal ben ik sterk op het circuit van Misano. Dus volgende keer beter!

Ruben Bijman: Ik had een moeilijke start van het raceweekend, na Assen was het nodig om me te kunnen herpakken. En dit is mij gelukt in de race. Vanaf plaats 21 begon ik aan race 1 en wist ik me al snel naar boven te werken tot P12. Vervolgens had ik nog 2 long laps te goed die waren overgebleven van Assen, en viel ik achteraan in de groep. Door het goede gevoel op de motor ben ik 20 rijders kunnen passeren om uiteindelijk te kunnen eindigen op P9. Waar ik zeer tevreden mee ben.
Dit weekend heb ik punten kunnen pakken. des ondenks wat moeilijkheden aan het begin van de race, wist ik mezelf terug naar voor te vechten. Uiteraard kwamen we weer van achteraan en dat maakte het lastig. Maar uiteindelijk was een 9^de plaats toch mogelijk.

Yuta Okaya: De superpole ging super goed, het was een verassing dat ik de pole positie heb kunnen bemachtigen. Maar natuurlijk ben ik zeer tevreden met dit resultaat. De eerste helft van race 1 was moeilijk om een plaats te vinden in de groep, de 2^de helft was het mogelijk om op P3 te kunnen blijven. Natuurlijk had ik er meer van verwacht maar we zijn goed bezig! Aan het begin van de 2de race vond ik al snel een goede positie, maar naarmate de race vorderde was het moeilijk om in de groep te komen. Daardoor eindigde ik op P8.

De volgende race zal plaatsvinden in Misano van 10 tot 12 juni. Tot dan!

Check Also

MTM KAWASAKI TEAM SLUIT UITDAGEND WEEKEND AF IN ARGENTINIË VOOR WORLD SUPERSPORT

Het MTM Kawasaki Team kwam dit weekend terug in de World Supersport voor de eerste …