Huertas leidt WorldSSP300 kampioenschap na zege in Misano

Adrián Huertas won zaterdag de eerste World Supersport 300 race op het Misano World Circuit. De Spanjaard werd na een hectische slotfase tiende in de tweede race en gaat nu aan de leiding in het wereldkampioenschap. Jeffrey Buis werd met een zevende plaats de beste MTM Kawasaki coureur in de tweede race.

De derde en vierde race van het World Supersport 300 seizoen werd verreden op het Misano World Circuit in Italië. Gedurende de vrije trainingen stonden de vier MTM Kawasaki coureurs er goed bij. In de Superpole wisten Koen Meuffels en Adrián Huertas zich op de tweede startrij te kwalificeren. Yuta Okaya zette een dertiende tijd. Regerend wereldkampioen Jeffrey Buis kende een moeilijke kwalificatie, die eindigde op een eenentwintigste plaats.

Voor Huertas werd het een bijzondere wedstrijd. Op weg naar de grid kwam de Spanjaard met een andere rijder ten val in de pitlane. De motor werd snel gerepareerd en Huertas reed een geweldige wedstrijd. Zijn tactiek in de laatste ronde pakte perfect uit, waardoor hij zijn tweede overwinning voor MTM Kawasaki scoorde. Okaya en Meuffels maakten ook deel uit van het gevecht vooraan in de kopgroep. Okaya finishte als vierde en Meuffels viel in de slotfase wat terug naar plaats elf. Buis kwam na een goede openingsfase sterk naar voren, maar kwam halverwege de race in zijn opmars ten val. Buis pakte zijn motor weer op en finishte als achtentwintigste.

In de tweede race bleef er opnieuw een gigantische kopgroep bij elkaar, waar ook de vier MTM Kawasaki rijders deel van uitmaakten. Vooral Huertas en Okaya reden veelal in de voorste gelederen. Voor beide rijders liep de race niet naar wens af. Okaya kwam in de laatste ronde ten val. Huertas verloor veel tijd en finishte als tiende. Buis reed een sterke laatste ronde, waardoor hij zevende werd. Meuffels kwam als twaalfde over de finish.

Huertas staat door zijn goede resultaten nu aan de leiding in het WK. Okaya staat vierde in het klassement, Buis negende en Meuffels dertiende. De vijfde en zesde race van het World Supersport 300 seizoen wordt van 23 t/m 25 juli verreden op het TT Circuit Assen in Nederland, tevens de thuisrace van het MTM Kawasaki team.

Jeffrey Buis: “Het tempo tijdens de vrije trainingen was zeker niet verkeerd. In de Superpole zat ik alleen steeds op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, waardoor ik geen snelle ronde kon rijden. We hadden een uitdaging in de races. In de eerste race begon ik goed en was het erg jammer van mijn crash. In de tweede race had ik niet het tempo om echt vooraan mee te doen. Ik bleef rond de tiende plek rijden en probeerde in de slotfase toe te slaan. Er gebeurde nog van alles in de laatste ronde en ik kon er goed tussendoor rijden. Ik ben tevreden met dit resultaat!”

Koen Meuffels: “We waren snel in de trainingen en ik was erg blij met mijn vijfde tijd in de Superpole. Dit gaf ons een goede uitgangspositie voor de races. In de eerste race voelde ik mij sterk en reed ook op kop. In de slotfase kreeg ik een tik van een andere rijder en verloor daarbij veel plaatsen. Het was een lastige tweede race. Het ging er naar mijn mening in de kopgroep veel te wild aan toe. De snelheid was er zeker, maar de twaalfde plaats is natuurlijk niet waar ik wil eindigen.”

Yuta Okaya: “De Superpole was lastig. Ik was sneller dan vrijdag, maar andere rijder gingen sneller en moest vanaf P13 starten. Het was geen probleem voor de race. Ik was snel en had in de eerste race kans op de overwinning. Ik was daarom ook niet blij met mijn vierde plaats. In de tweede race had ik het lastiger om de groep te volgen, maar later kwam ik naar voren. In de laatste ronde raakte een andere rijder mijn achterband en ik crashte, waardoor ik nu veel last van mijn rug heb. We gaan er alles aan doen om te herstellen voor Assen!”

Adrián Huertas: “Vanaf de eerste vrije training had ik alleen een goed tempo. In de Superpole had ik wat moeite om een snelle ronde te zetten, maar we konden wel vanaf de tweede startrij vertrekken. De eerste race wisten we te winnen, nadat het team heel snel mijn motor kon repareren op de grid, nadat een andere rijder mij raakte in de pitlane. Het was een wilde tweede race. In de slotfase raakten veel rijders elkaar en eindigde ik als tiende. Het is goed om als leider in het kampioenschap Misano te verlaten. Nu denk ik aan de volgende races in Assen.”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …