Juan Antonio Conesa wint race 2

Juan Antonio Conesa wint race 2 voor MTM Kawasaki in het ESBK SBK Junior
Na de zomerstop werd dit weekend het ESBK kampioenschap hervat met de Navarra Ronde. MTM Kawasaki Team racete met zijn vaste rijder Juan Antonio Conesa in de SBK Junior categorie op de Kawasaki Ninja 400.
De jonge Spanjaard, die enkele weken geleden nog met het WK-team testte in Magny Cours, was vanaf het begin van het weekend snel. Hij bepaalde het tempo in beide vrije trainingen en toonde een zeer goed gevoel met zowel het circuit als de motor, waardoor hij alles in zich had om op zaterdag en zondag te strijden voor pole position en de overwinning.

Conesa slaagde er op zaterdag in om de pole position te pakken, maar helaas kon hij die niet omzetten in een raceoverwinning, want hij crashte tijdens de eerste ronde van race 1. Hij sprong daarna weer op de motor en finishte de race met hetzelfde tempo als de eerste groep, maar kon de puntenzone niet bereiken omdat hij meer dan een minuut verloor tijdens het incident in de eerste ronde.

Jammer voor de Spanjaard die race 2 moest starten vanaf de tiende plaats (volgens de ESBK regels wordt de start grid van race 2 gevormd door de eerste negen rijders van race 1, daarna alle anderen op basis van de kwalificatieresultaten) en gedwongen was om terug te keren vanaf de vierde rij, maar dit was geen probleem voor de 15-jarige rijder die de eerste ronde op de vijfde plaats wist af te sluiten en vanaf de vierde ronde de race aan de leiding reed.

Conesa begon toen met zijn geweldige tempo te rijden, ronde na ronde reed hij weg van de rivalen en was in staat om de race als eerste te finishen met een voorsprong van meer dan 5 seconden, waarmee hij een belangrijke race-overwinning scoorde na een weekend waarin hij een zeer goed tempo en potentieel toonde.

MTM Team behaalde opnieuw een overwinning in dit kampioenschap en richt zich nu op de volgende WorldSBK-race in Magny Cours. Adrián Huertas is klaar voor de Supersport en het hele Supersport 300-team onder leiding van Victor Steeman, de winnaar van de vorige race, mikt volgend weekend op goede resultaten, terwijl de volgende en laatste race van het Spaanse kampioenschap op 15 en 16 oktober in Jerez zal plaatsvinden.

Juan Antonio Conesa: “Het was een bijna perfect weekend voor ons hier in Navarra. We leidden alle vrije trainingen, we haalden pole position met een ronderecord en we wonnen een race, dus ik kon niet veel meer vragen. Helaas was een crash in race 1 het enige slechte van het weekend, maar het is iets dat kan gebeuren en we hebben er iets van geleerd voor de toekomst. Ik voelde me erg goed op de motor, het team heeft hard gewerkt om de perfecte afstelling te vinden en ik ben erg tevreden over het weekend als geheel. Nu richten we ons op de volgende race in Jerez na een lange onderbreking en we zullen daar nog meer klaar zijn om te vechten! Ik wil het hele team bedanken voor het harde werk, mijn familie, sponsors en iedereen die me steunt. Tot ziens in Jerez!”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …