LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

MTM Kawasaki Team heeft in Most de Prosecco Doc WorldSBK Round afgewerkt. Het team wist zich na een moeilijke zaterdag te revancheren met een indrukwekkende overwinning in de Supersport 300 met Victor Steeman en een zeer goede zevende plaats in de Supersport met Adrian Huertas, die daarmee opnieuw zijn beste seizoensresultaat evenaarde.
Huertas ging een droge kwalificatie tegemoet met een zeer goed tempo, want de Spanjaard zette reeds vroeg in de sessie scherpe tijden neer, en eindigde met een achtste positie op slechts 0,5 sec van de pole-position. Hij startte de eerste race van zaterdag vanaf de derde startrij en ontweek een crash in bocht 1, waar vijf rijders bij betrokken waren, en kwam aan het eind van die eerste ronde als tweede over de finish.

De Spaanse MTM-coureur reed de helft van de race op een podiumplek, maar viel daarna terug naar de achtste plaats. De 2021 World Supersport 300 World Champion reed een zeer goede race en vocht steeds vooraan mee, totdat een klein foutje hem posities kostte. Uiteindelijk eindigde hij opnieuw als zevende, wat opnieuw zijn beste seizoensresultaat is, en het team en de coureur zijn op weg om het nog beter te doen in Magny Cours.

Adrian Huertas: “Het was eindelijk een goed weekend! Na een zeer positieve FP1 hadden we wat technische problemen maar we konden een goede P8 behalen in de kwalificatie. In race 1 kon ik een groot aantal ronden op de tweede plaats rijden, maar toen moest ik door een technisch probleem met de motor afhaken en moest ik de race als achtste beëindigen. In race 2 zaten we nog dichter bij de eerste posities, ik vocht nog een keer voor het podium en ik ben blij met P7 aan het eind. Ik ben erg blij met het werk dat we met het team doen, we komen steeds dichter bij de eerste rijders en omdat we allebei rookies zijn is dqt een goede prestatie. Nu rusten we een beetje uit en we zullen klaar zijn voor Magny Cours.”

De Supersport 300 was echt moeilijk op zaterdag, vanwege de weersomstandigheden, die vlak voor de kwalificatie veranderden. Nadat de MTM-rijders op vrijdag tijdens de vrije trainingen een indrukwekkend tempo hadden laten zien, hadden ze moeite om het juiste gevoel te vinden op een opdrogende baan, en bleven in de superpole ver van hun echte potentieel.

Race 1 verliep min of meer op dezelfde manier, met Steeman, Okaya en Bijman die allemaal voor de regenband kozen, omdat het begon te regenen op het Tsjechische circuit. Helaas stopte de regen in de beginfase en konden de MTM Kawasaki rijders niet meer doen dan de race in de best mogelijke positie finishen, waarbij Steeman op P15 eindigde en een punt pakte, terwijl Bijman en Okaya respectievelijk P19 en P20 eindigden.

In race 2 had Ruben Bijman helaas een probleem bij de start en werd geraakt door een andere rijder, wat resulteerde in een rode vlag en de Nederlandse rijder niet aan de nieuwe race kon beginnen. Bij de herstart maakte Steeman een indrukwekkende comeback van een grote achterstand, hij kwam na de eerste ronde als eerste over de finish en behield die positie tot het einde, toen de race werd afgevlagd vanwege een ongeval.

Steeman won de race met een goede voorsprong op de tweede, Yuta Okaya reed zevende toen de rode vlag een einde aan de race maakte, ook al had hij het potentieel om voor het podium te vechten. Jammer voor de Japanner, die dit weekend een beter resultaat verdiende.

In het kampioenschap heeft Steeman 5 punten teruggewonnen op de eerste rijder. Hij staat nu derde, 39 punten achter de eerste met nog 6 races te gaan tot het einde van het seizoen, dat van start gaat op 9-10-11 september in Magny Cours, in Frankrijk.

Yuta Okaya: “Ik had een goede vrijdag, ik was snel en vond de juiste weg maar helaas was het vandaag een zeer ongelukkige dag. We worstelden met de strategie en met de weersomstandigheden, dus we hadden maar een paar minuten om een rondetijd te noteren en die was niet erg goed. In de race maakten we gewoon de verkeerde keuze met regenbanden, de baan was uiteindelijk droog en ik kon niet meer doen dan de race als twintigste finishen. In race 2 had ik een goede start en kon ik voor het podium vechten. Ik lag op P7 en haalde de eerste rijders in, maar toen werd de race afgevlagd en kon ik niet beter doen dan de zevende plaats. Ik ben teleurgesteld omdat we dit weekend meer hadden kunnen doen, maar we zijn sterk en we zullen in Magny Cours voor de topplaatsen vechten.”

Ruben Bijman: “Zaterdag was een lastige dag door het weer. Het tegenovergestelde van vrijdag waar ik liet zien dat ik voor een podiumplaats kon gaan. Door de verkeerde bandenkeuze was het niet haalbaar om een toptijd te rijden tijdens de kwalificatie. De race was ook lastig door de regen. In de 2de race kwam ik jammer genoeg ten val in de eerste ronde.”

Victor Steeman: “De Superpole ging niet goed. In de vrije training haalde ik makkelijk de eerste plaats maar door de regen tijdens de quali kon ik die niet vasthouden. Mijn startplaats was P16. Tijdens de eerste race maakte we de fout om op regenbanden te gaan. Daardoor geen topresultaat kunnen neerzetten. Dit heb ik recht kunnen zetten tijdens race 2 waar ik de overwinning wist te behalen!”

De volgende race vind plaats op Magny-cours in het weekend van 9 tot 11 September. Tot dan!

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …