MOEILIJKE EN ONGELUKKIGE START VAN HET SEIZOEN VOOR MTM KAWASAKI EN ADRIÁN HUERTAS

Ondanks positieve tests en een zeer goed potentieel, moesten MTM Kawasaki Team en zijn piloot Adrián Huertas Australië en de eerste WorldSSP-ronde van het seizoen verlaten met nul punten en een blessure voor de Spanjaard, die tijdens race 1 op Phillip Island ten val kwam en minstens enkele weken uit de running zal zijn om van zijn blessure te herstellen. 
Een slecht weekend om het seizoen te beginnen voor het MTM Kawasaki Team. Het Belgische team was in Australië aanwezig voor de eerste ronde van de World Supersport 2023-campagne met de Spanjaard Adrián Huertas, die zeer snel en competitief was tijdens de officiële tests op maandag en dinsdag voor het raceweekend en ook tijdens de sessies op vrijdag.

Een lastige zaterdag was het einde van het weekend voor de rijder van het MTM Kawasaki Team, want Huertas – die zich als P8 kwalificeerde in een superpole in gemengde omstandigheden – viel in ronde 3 uit de race toen hij in de kopgroep zat en de baanomstandigheden probeerde te vatten, terwijl er wat regen viel, en vervolgens werd geraakt door een andere rijder die van achteren kwam en Adrián niet kon ontwijken.

Adrián, altijd bij bewustzijn en alert, voelde onmiddellijk pijn in de rug en de schouder en werd naar het Medisch Centrum overgebracht, nadat hij was geëvacueerd van de plaats van de crash, waarbij hij ook hulp kreeg van Yari Montella, omdat de andere bij de crash betrokken rijder – met een gebroken sleutelbeen – Huertas ter plaatse hielp.

Huertas werd onderzocht in het Medisch Centrum en vervolgens overgebracht naar het Alfred Hospital in Melbourne, waar werd vastgesteld dat hij een breuk had in zijn vijfde lendenwervel en breuken in zijn ribben, waardoor hij de rest van het weekend ongeschikt was en Supersport Race 2 niet kon rijden. Huertas zou maandagochtend terug naar Europa moeten vliegen en daar verder onderzocht worden, maar hij zal volgend weekend zeker de ronde in Indonesië missen.

Jammer voor Adrián en het team, want het gevoel was erg goed en er waren veel mogelijkheden om in Australië en Indonesië zeer goede resultaten te behalen. Het MTM Kawasaki Team en Kawasaki hebben deze winter hard gewerkt aan updates en verbeteringen aan de Ninja ZX6R en het potentieel van de motor is toegenomen, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat we 2021 World Supersport 300 Champion en MTM Kawasaki weer zullen zien strijden om de podiumplaatsen.

Vanuit het hele MTM Kawasaki Team willen we onze rijder Adrián Huertas een spoedig herstel toewensen en we kunnen niet wachten om hem zo snel mogelijk terug te zien op onze motor. We willen ook alle mensen bedanken die ons en Adrián hebben gesteund en hun wensen hebben gestuurd.
We willen ook alle medische staf, marshalls en – last but not least – Yari Montella bedanken voor een prachtig gebaar en wensen hem ook een zeer spoedig herstel toe.

Adrián Huertas: “Ik ben er kapot van hoe het weekend is geëindigd, want we hadden echt de snelheid en het gevoel om voor de top posities te vechten en het spijt me heel erg voor het team en alle betrokkenen vanwege mijn crash en de blessure die ik heb opgelopen. Ik voel me niet zo slecht, ik heb wat pijn en wat breuken aan de L5-wervel en ribben, maar ik richt me nu al op mijn herstel en ik kan niet wachten om terug te komen naar Europa, te beginnen met de revalidatie en me klaar te maken om weer te racen met mijn Kawasaki. Ik wil echt het hele MTM Kawasaki Team bedanken voor het werk dat ze deze winter, de tests en dit weekend hebben gedaan en ook voor alle steun die ik krijg. We zijn sterk en we zullen vroeg of laat onze voldoening krijgen. Ik wil ook alle mensen bedanken die me hun wensen hebben gestuurd en me uitstekend hebben gesteund, evenals Yari Montella die me ondanks zijn gebroken sleutelbeen op de baan heeft geholpen en ik heb echt geen woorden genoeg om hem te bedanken. Ik kom zo snel mogelijk terug!”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …