Motul Italian Round

In een moeilijk weekend voor onze beide MTM – HS Racing team piloten, behoudt Scott Deroue de leiderspositie in het World SSP300 kampioenschap.

Scott had al van voor de race in Assen last van een enkelblessure, maar na een crash in de trainingen op Imola kwam daar een pijnlijke schouder bij.

Hij vertrok vanaf de eenentwintigste positie, midden in het pak, en moest zich een weg naar voor zien te banen. In de eerste ronde wist hij al 7 rijders voorbij te steken, en bleef daarna in de middengroep tussen de 11e en 15 plaats knokken.

In een heel erg sterke slotronde wist Scott te finishen op de 11e positie.  Hij behoudt de leiding in het kampioenschap met 55 punten, 14 punten meer dan de Italiaan Coppola.

 

Chris schrijft:
“Difficult weekend! I Crashed out of superpole 1 while running P2 so unfortunately I didn’t have chance to improve my time and I dropped back as the session went on! It has been a great learning curve for me so far.”

Hij startte de race vanop de 17e positie, en slaagde er in de eerste 3 ronden in, telkens een plaatsje naar voor te schuiven tot op de 14de plaats.  Maar daar heeft zich dan ook de rest van de race het gevecht van Chris afgespeeld en hij moest het uiteindelijk stellen met een 16e plaats.

 

Check Also

Lausitzring

Scott vecht voor zijn positie in het klassement met vastberadenheid en focus tijdens de eerste, en …