Home => Laatste nieuws => MTM Kawasaki maakt met Meuffels, Okaya en Huertas sterke 2021 line-up compleet

MTM Kawasaki maakt met Meuffels, Okaya en Huertas sterke 2021 line-up compleet

MTM Kawasaki kan met trots een sterke line-up presenteren voor het seizoen 2021. Naast wereldkampioen Jeffrey Buis zullen ook Koen Meuffels, Yuta Okaya en Adrián Huertas namens het team uitkomen op een Kawasaki Ninja 400 in het World Supersport 300 kampioenschap.

Eerder kon MTM Kawasaki al bekendmaken dat regerend wereldkampioen Jeffrey Buis in 2021 voor het team zal uitkomen in de World Supersport 300 categorie. Nu kan het in België gevestigde team de volledige rijderssamenstelling van vier coureurs presenteren.

Koen Meuffels eindigde het afgelopen seizoen geweldig met een overwinning en een tweede plaats in Estoril. Door deze sterke resultaten eindigde de Nederlander als vierde in het eindklassement. De 26-jarige coureur wil deze vorm graag meenemen naar het de start van zijn tweede volledige seizoen bij MTM Kawasaki.

Ook Yuta Okaya blijft aan het team verbonden. De Japanner boekte in 2020 veel vooruitgang met een overwinning in Catalunya als kroon op zijn werk. De 21-jarige coureur eindigde als tiende in het kampioenschap en is vastbesloten om zich komend seizoen constant te mengen in de top van het veld.

Nieuw bij MTM Kawasaki is Andrián Huertas. De Spanjaard reed in 2018 en 2019 in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de WorldSSP300 klasse. Met vier top-tien klasseringen kon de 17-jarige coureur terugkijken op een sterk rookiejaar. In 2021 zal Huertas op jacht gaan naar goede resultaten op de Kawasaki Ninja 400 van het MTM team.

Na vier succesvolle seizoenen zal Scott Deroue niet langer uitkomen voor MTM Kawasaki. Deroue eindigde tweemaal vicewereldkampioen en tweemaal derde in het WorldSSP300 kampioenschap. Het team wenst Deroue heel veel succes in zijn verdere carrière.

Het World Supersport 300 seizoen gaat van 23 t/m 25 april van start op het TT Circuit Assen in Nederland.

Koen Meuffels: “Na het laatste weekend van 2020 met succes te hebben afgesloten, wilde ik graag verder met MTM Kawasaki. Ik voel me thuis bij het team. Er heerst een goede sfeer, maar er wordt ook hard en professioneel gewerkt. Zowel het team als ik hebben gevoel dat er nog ruimte voor verbetering is. Dat is nodig om ieder weekend mee te doen voor de winst en dan doen we ook zeker mee voor het kampioenschap. Met deze gedachte gaan we in 2021 van start!”

Yuta Okaya: “Ik ben erg trots dat ik bekend kan maken dat ik ook in 2021 voor MTM Kawasaki zal rijden in het WorldSSP300 kampioenschap. Ik heb een goed gevoel bij het team en we hebben vorig jaar veel geleerd. We hadden enkele goede resultaten in 2020, maar we willen meer. Mijn doel is om het kampioenschap te winnen. Dit is mijn enige doel voor dit seizoen. Ik kijk er enorm naar uit om weer te gaan racen!”

Adrián Huertas: “Ik ben erg blij dat ik voor MTM Kawasaki zal uitkomen in 2021. Allereerst wil ik het team bedanken voor deze kans en alle mensen die eraan gewerkt hebben om dit mogelijk te maken. Het is een grote kans voor mij om in te stappen bij het winnende team met de winnende Kawasaki motor van 2020. Het wordt mijn tweede WorldSSP300 seizoen. Ik heb vorig jaar ervaring opgedaan hoe het racen gaat in deze klasse en ik denk dat we samen een goed jaar kunnen hebben. Ik zal hard blijven trainen om 100% voorbereid aan het seizoen te beginnen. Mijn doel is om alles te geven wat ik heb om te proberen met elkaar wereldkampioen te worden.”

Ludo Van der Veken [teameigenaar]: “Met Jeffrey, Koen, Yuta en Adrián zijn we erin geslaagd om voor 2021 weer een sterk rijdersteam te presenteren. Koen en Yuta hebben vorig jaar al laten zien wat zij in huis hebben. Ook de onderlinge samenwerking verliep uitstekend, iets wat ook een belangrijke factor tot succes is. Ik denk dat Adrián met zijn talent een goede aanvulling binnen het team is. Natuurlijk is het jammer dat we niet met Scott konden rondkomen, maar ik wens hem heel veel succes in zijn verdere carrière. Het doel is om de geweldige presentaties van afgelopen seizoen te evenaren. We gaan ervoor!”

  

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …