MTM Kawasaki MotoPort rijders blikken vooruit op de start van het WK-seizoen

Na een goede voorbereiding gaat het World Supersport 300 kampioenschap in het weekend van 31 juli t/m 2 augustus van start op het circuit van Jerez. De MTM Kawasaki MotoPort rijders waren op snelheid tijdens de laatste test op Motorland Aragon, waar ook Yuta Okaya voor het eerst van de partij was. De vier coureurs blikken in deze nieuwsbrief vooruit op de start van het seizoen.

In de laatste twee maanden hebben de MTM Kawasaki MotoPort coureurs zich goed kunnen voorbereiden op het World Supersport 300 seizoen. Met tests op Assen, Zolder en Mettet konden Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels goed in het ritme komen. 16 en 17 juli had het team een tweedaagse test op Motorland Aragon, waar meer WK-rijders aanwezig waren. Ook Yuta Okaya kon vanuit Japan voor het eerst aansluiten en liet net als de drie Nederlanders een sterke indruk achter.

Voordat het seizoen begint testen de vier Kawasaki-coureurs komende maandag en dinsdag nog op Cartagena. Vervolgens gaat het seizoen echt beginnen in Jerez. Vrijdag 31 juli zjn de vrije trainingen. Net als vorig jaar wordt er getraind in twee groepen, omdat er in totaal 56 rijders op de startlijst staan. De vrije trainingen zijn wel belangrijker geworden, want de snelste 30 rijders plaatsen zich voor de kwalificatie en dus de races. Diegene die buiten de top-30 staan na de vrije trainingen moeten deelnemen aan de Last Chance Race, waar de eerste 6 nog doorstromen naar de hoofdraces. Dit jaar zijn er twee races per weekend, die op zaterdag- en zondagmiddag worden verreden.

Deroue, Meuffels, Buis en Okaya blikken in hun quotes vooruit op de start van het WK-seizoen.

Scott Deroue: “De eerste race geeft altijd wat extra spanning. We hebben best wat getest, maar andere rijders hebben op andere circuits getraind. Het is daarom afwachten wie er snel gaat zijn en wie niet. Vorig jaar stonden we in Jerez op het podium. Ik vind het geen makkelijke baan, maar we waren er in de afgelopen jaren wel snel. We gaan nog trainen in Cartagena, zodat we met een goed gevoel kunnen starten in Jerez. Het is belangrijk om vrijdag gelijk een goede setup te vinden met de nieuwe banden en dat we vanuit daar verder kunnen bouwen om er een goed weekend van te maken!”

Koen Meuffels: “We hebben de afgelopen twee maanden veel getraind op diverse circuits. In Aragon hebben we maar liefst vier races, dus het is belangrijk om daar snel te zijn en een goed gevoel te hebben. Ik heb mij daar goed kunnen meten met de andere rijders en ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. In Jerez verwacht ik met de top mee te kunnen strijden voor de winst in de twee wedstrijden. Mijn doel is om ieder weekend zoveel mogelijk punten te scoren, maar niet te veel risico nemen want de einstand in het kampioenschap heeft prioriteit!”

Jeffrey Buis: “We hebben veel getest de afgelopen maanden. De trainingen gingen heel goed en ik ging steeds sneller. We hebben ook de afstelling van de motor goed voor elkaar gekregen. Dat is nu toch iets anders nu we met slicks rijden en niet meer met profielbanden. Volgende week testen we nog in Cartagena, dan gaan we de laatste dingen checken. Ik was met de tests snel, maar dat zegt niet alles. Met de races zullen alle toppers er staan. Maar het betekent wel dat we er goed voor staan, dus ik ga met veel vertrouwen beginnen aan de start van het WK seizoen!’

Yuta Okaya: “Ik was zo blij om bij het team aan te kunnen sluiten in Aragon. We hebben daar veel stappen gemaakt met de setup en vonden een goed gevoel voor het raceweekend. Mijn rondetijden waren niet slecht in Aragon en we gaan nog testen op Cartagena. Mijn target is om te gaan voor het podium in Jerez. Maar in de WorldSSP300 zijn er veel snelle rijders, dus het wordt niet gemakkelijk. Ik denk dat de kwalificatie erg belangrijk gaat worden.”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …