MTM KAWASAKI RONDT OP DONINGTON ZIJN BESTE SUPERSPORTWEEKEND OOIT AF

Verbazingwekkend weekend in Donington voor Adrián Huertas en het MTM Kawasaki Team, die het weekend altijd aan de top finishten en het beste resultaat ooit behaalden in het World Supersport Championship met een P4 in race 2, vechtend voor het podium tot de laatste ronden en de race beëindigend als de beste niet-Ducati op de baan.  

Wederom een positief weekend voor het MTM Kawasaki Team en zijn coureur Adrián Huertas, want de jonge Spanjaard was in staat om het hele weekend op Donington Park vooraan mee te strijden en uiteindelijk nog een stap naar het podium te zetten, met een P4 in race 2. Dit is het beste resultaat tot nu toe voor hem en het team en laat zien dat er vooruitgang wordt geboekt.

Huertas was al snel vanaf dag 1 hier op Donington. De Spaanse coureur besloot samen met het team om niet te rijden op een lastige FP2, met natte omstandigheden, terwijl de voormalige World Supersport 300-kampioen in de Superpole een zeer goede rondetijd neerzette en startte vanaf P5 op de grid, zijn beste superpole tot nu toe dit jaar.

In race 1 verhinderde een klein technisch probleem Huertas om 100% van het potentieel van de motor te benutten en dat kostte hem misschien een of twee posities, maar hij reed hoe dan ook een prima race met een zeer goed tempo op P6, waardoor hij 10 extra punten op zak had en een mooie ervaring die goed van pas kwam in race 2, waarin de Spaanse coureur zijn werk perfect afrondde.

Adrián, die vanaf de tweede startrij begon, probeerde de Ducati-rijders te volgen en reed op de vierde plaats, dicht bij de podiumplaatsen, steeds een seconde achter de rijder voor hem, maar finishte uiteindelijk als vierde, met wat tijdverlies aan het eind van de race, om – hoe dan ook – een uitstekende prestatie neer te zetten, als eerste Kawasaki-rijder en met zijn beste resultaat ooit in dit kampioenschap.

Het MTM Kawasaki Team en Huertas hebben het hele weekend keihard gewerkt om het gevoel met de motor te verbeteren en steeds dichter bij een podiumplaats te komen, op een moeilijk circuit als Donington, waarmee ze laten zien dat ze grote vooruitgang boeken en veel potentie hebben voor de volgende races, te beginnen bij Imola.

Adrián Huertas: “Het is moeilijk om te accepteren dat we vandaag niet op het podium stonden, want ik was vierde en ik heb alles geprobeerd om dat podium te halen, maar uiteindelijk was het niet mogelijk. Maar aan de andere kant ben ik trots op mijn prestatie en op al het werk dat het team dit weekend voor me heeft gedaan. We boeken goede vorderingen, we waren bijna het hele weekend de eerste Kawasaki en we blijven werken om te bereiken wat we willen. Ik moet echt het hele team bedanken, Kawasaki, mijn persoonlijke team, mijn familie en sponsors en alle mensen die me dit weekend hebben gesteund. We zijn sterk en we blijven werken en ik heb het gevoel dat we vroeg of laat zullen krijgen wat we verdienen.”

Check Also

MTM KAWASAKI VOLTOOIT INDONESISCHE RONDE MET TJ ALBERTO

Een leerzaam weekend voor TJ Alberto aan boord van de MTM Kawasaki Ninja ZX-6R. De …