Home => Laatste nieuws => MTM Kawasaki scoort een geweldige 1-2-3 tijdens thuisrace in Assen

MTM Kawasaki scoort een geweldige 1-2-3 tijdens thuisrace in Assen

MTM Kawasaki heeft met Adrián Huertas, Koen Meuffels en Jeffrey Buis een geweldige 1-2-3 gescoord tijdens de thuisrace van het team in Assen. In deze tweede race eindigen de MTM Kawasaki coureurs net buiten het podium. Huertas verstevigde zijn eerste plaats in het WK Supersport 300 kampioenschap op het TT Circuit Assen.

De derde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap was de thuisrace van MTM Kawasaki op het TT Circuit Assen. Nadat de coureurs anderhalve maand geleden een goede test hadden gedraaid in Assen, waren ze vanaf de eerste training gelijk snel. In de Superpole wist regerend wereldkampioen Jeffrey Buis een keurige tweede tijd te noteren voor eigen publiek. Adrián Huertas kwalificeerde zich met een derde tijd ook op de eerst startrij. Yuta Okaya en Koen Meuffels eindigden respectievelijk als zevende en elfde in de Superpole.

De eerste race zou een geweldig succes voor het MTM Kawasaki team worden. Buis, Huertas en Meuffels waren constant vooraan in de kopgroep te vinden. Okaya moest na een technisch probleem achteraan op de grid starten. De Japanner reed een geweldige inhaalrace, maar crashte toen hij op de zesde positie was aangekomen. Huertas was in de laatste ronde het sterkst en won zijn derde race van het seizoen. Dit deed de Spanjaard op drie verschillende circuits. Het podium werd compleet gemaakt door Meuffels en Buis. Het betekende het eerste podium voor de Nederlanders in 2021. Hierdoor was er een volledig MTM Kawasaki podium tijdens de thuisrace van het team in Assen.

In de tweede race deed Buis heel veel kopwerk. Meer dan de helft van de doorkomsten reed de Nederlander aan de leiding. Zowel Buis als Huertas vochten voor de overwinning. Buis finishte als tweede net voor Huertas. Beide rijders kregen na afloop een penalty van twee plaatsen, omdat ze in de hectiek van de laatste ronde tweemaal op het groen buiten de baan waren gedrukt. Okaya streed ook in de voorste groep en werd als zesde afgevlagd. Meuffels werd in de beginfase van de race geraakt door een andere rijder, waardoor hij veel plaatsen verloor. Meuffels kwam terug en met de snelste wedstrijdronde finishte hij als negende.

Na zes races gaat Huertas aan de leiding in het WK Supersport 300 kampioenschap met 108 punten. Okaya staat vierde in het klassement, één plaats voor Buis en drie voor Meuffels. De volgende World Supersport 300 ronde wordt van 6 t/m 8 augustus verreden in Most. Het Tsjechische circuit is nieuw op de kalender.

Jeffrey Buis: “Vanaf de eerste training was de snelheid goed. Ik kon constant goede rondetijden rijden en met de tweede tijd in de Superpole, hadden we een goede uitgangspositie voor de races. Het werden mooie races voor eigen publiek. Ik heb in beide races veel op kop gereden. Ik was erg blij met mijn eerste podium van het seizoen, alleen zat er nog wel meer in. Ik deed er in de tweede race alles aan om te winnen, maar ik werd in de laatste ronde een aantal keer op het groene geduwd. Hier werd ik voor bestraft en daardoor helaas geen tweede podium. Ik ben tevreden over mijn races, maar zeker niet met het resultaat in de tweede race.”

Koen Meuffels: “Ik ben super blij met tweede plaats in de eerste race en om op het podium te staan in mijn thuisrace. Het was een super spannende race en dat was ook te verwachten op dit circuit. Ik moest een paar keer wijd, maar iedere keer lukte het mij om terug te vechten. Ook best wel wat op kop gereden. In de tweede race werd ik na een aantal ronden hard geraakt door een andere rijder, waardoor ik ver terugviel. Daarna had ik een goed tempo met de snelste raceronde. Ik kwam eigenlijk net te laat terug vooraan om nog mee te doen voor het podium. Niet de positie waar we voor gingen, maar het tempo is zeer positief en dat nemen we mee naar de volgende races in Most.”

Yuta Okaya: “De motor voelde erg goed hier in Assen. Ik moest in de eerste race na een technisch probleem achteraan starten. Ik was erg snel en wist naar de kop te rijden. Ik hoopte nog voor de overwinning te gaan, toen een rijder voor mij een moment had. Ik raakte hem en crashte. In de tweede race was het erg lastig om andere rijders te passeren. Ik kon niet mijn potentieel van de eerste race laten zien. De zesde plaats is niet slecht, maar er had zeker meer ingezeten.”

Adrián Huertas: “Ik was zeer blij met mijn derde overwinning van het seizoen. In alle trainingen was onze snelheid al goed en dit leverde een derde tijd in de Superpole op. Het team heeft een geweldige motor neergezet. Helaas eindigde ik in de tweede race door een penalty net buiten het podium. Maar belangrijkste is dat we goede punten hebben gescoord voor het kampioenschap en de eerste positie hebben verstevigd.”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …