MTM Kawasaki scoort geweldige zege met Huertas in Aragon

MTM Kawasaki kan terugkijken op een sterke openingsronde van het World Supersport 300 seizoen in Aragon. Adrián Huertas won zijn allereerste race in dienst voor het team en werd in de tweede race derde. Ook Yuta Okaya scoorde een podium. De Nederlanders Jeffrey Buis en Koen Meuffels hadden niet al het geluk in de races. 

Het World Supersport 300 seizoen begon afgelopen weekend op Motorland Aragon. De MTM Kawasaki rijders stonden er vrijdag tijdens vrije trainingen allemaal goed bij. In de Superpole kwalificatie liet Adrián Huertas een zeer sterke indruk achter door bijna zijn eerste pole position te pakken. De Spanjaard kwalificeerde zich 0.004 seconde achter de polesitter als tweede. Regerend wereldkampioen Jeffrey Buis plaatste zich als achtste voor de race. Yuta Okaya en Koen Meuffels kwalificeerden zich respectievelijk als elfde en zestiende voor de races in Aragon.

In de eerste race ontstond er een grote kopgroep, waar de vier MTM Kawasaki rijders deel van uitmaakten. Huertas reed veel aan de voorzijde van het veld, maar kreeg een long lap penalty. Ook Okaya moest na een foutje zich weer terug zien te knokken in de groep. Drie ronden voor het einde reden beide coureurs weer vooraan met Huertas op P1 en Okaya op P3 toen de rode vlag kwam. De race werd niet herstart, waardoor Huertas zijn allereerste race voor MTM Kawasaki wist te winnen. Okaya pakte zijn derde podium uit zijn carrière. Ook Buis en Meuffels waren klaar voor een spannende slotfase. Buis eindigde als zesde en Meuffels als achtste. Kortom: een zeer sterke start van het seizoen voor MTM Kawasaki.

In de tweede race had Meuffels bij de start geen geluk toen hij een aantal crashende rijders moest ontwijken. Later in de race werd de Nederlander opnieuw geraakt terwijl hij al weer ver naar voren was gekomen en was zijn race voorbij. In de kopgroep van twaalf rijders waren Huertas, Buis en Okaya sterk vertegenwoordigd. In de laatste ronde was het spannend tot de laatste meter. Huertas finishte als derde, waarmee hij zijn tweede podium van het weekend scoorde. Okaya werd vierde en Buis werd in de laatste ronden een aantal keer geraakt, waarbij hij terugviel naar een twaalfde positie.

De tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap staat gepland van 11 t/m 13 juni op het circuit van Misano in Italië.

Jeffrey Buis: “Vanaf de eerste training was het tempo goed. De Superpole was vrij chaotisch, omdat het erg druk was op de baan. Vanaf plaats acht had ik een goede start. De eerste race liep volgens plan. Helaas door de rode vlag viel mijn plan voor de laatste ronden in het water. De tweede race ging eigenlijk ook heel goed tot de laatste ronde. Mijn rem beschermer werd eraf gereden en ik viel terug in de groep. Nog wel sterk teruggekomen, maar in de laatste bocht zat ik klem en moest ik buitenlangs op het natte gedeelte. Dan ben je kansloos. Niet het resultaat waar we op gehoopt hadden, maar we hebben wel laten zien dat we er goed bij staan. Ik ga met goede moed naar de volgende race!”

Koen Meuffels: “Het gevoel na de eerste race was goed. We hadden een goede snelheid, maar het was erg jammer van de rode vlag, want er was meer mogelijk geweest dan een achtste plaats. Over de tweede race valt niet veel over te zeggen, behalve veel pech. In de eerste bocht moest ik uitwijken voor een aantal vallende rijders. Ik kon door op P35 en wist weer naar P20 te rijden. Toen gebeurde hetzelfde weer en crashten er rijders achter mij waardoor ik geraakt werd. Mijn race was hierdoor voorbij en heb besloten om naar de pits te rijden, omdat er geen punten meer haalbaar waren.”

Yuta Okaya: “In de Superpole hadden we geen toptijd, maar in de races was het gevoel erg goed en had ik vertrouwen. In de eerste race maakt ik een foutje in bocht 12, maar daarna wist ik weer naar de groep te komen. Na de rode vlag dachten we even gewonnen te hebben, maar het werd een derde plaats. De tweede race was erg lastig, omdat zoveel rijders elkaar telkens raakten. Mijn strategie voor de laatste ronde pakte niet helemaal goed uit, waardoor ik niet op het podium eindigde. Wel goede punten gescoord en op naar Misano!”

Adrián Huertas: “Het was een geweldig weekend! Ik was zo ongelofelijk blij met mijn eerste overwinning. Het was een erg lastige race vanwege de long lap penalty. Ook de tweede race was goed, alleen in de laatste ronde had ik op iets meer gehoopt. Het is een geweldige start van het seizoen en we doen vooraan mee in het kampioenschap. Ik wil het team enorm bedanken voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven!”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …