MTM KAWASAKI TEAM DOMINEERT SUPERSPORT 300 IN BARCELONA

MTM KAWASAKI TEAM DOMINEERT SUPERSPORT 300 IN BARCELONA EN HUERTAS EVENAART OPNIEUW BESTE SEIZOENSRESULTAAT

Een geweldig raceweekend voor het MTM Kawasaki Team in Barcelona. Het Nederlandse team won zowel de Supersport 300-race met Yuta Okaya als met Victor Steeman en bevestigt daarmee voor het derde achtereenvolgende jaar zijn positie als winnende team in de World Supersport 300. In de Supersport reed Adrian Huertas in de eerste race een goede strijd om het podium en evenaarde opnieuw zijn beste seizoensresultaat met een zevende plaats, terwijl hij in race 2 op P10 eindigde.

Adrian Huertas reed op zaterdag een zeer goede kwalificatie en eindigde op P5, nadat hij met nog 3 minuten op de klok zelfs op P2 reed. De Spanjaard boekte heel het weekend vooruitgang en tijdens de race vocht hij vooraan mee, waarbij hij uiteindelijk zijn beste seizoen resultaat evenaarde met een P7.

Race 2 begon goed met Adrian op P4, maar de Spanjaard verloor zijn ritme en door wat problemen viel hij terug tot P13. Huertas kon zich herstellen tot in de top 10, om het weekend af te sluiten met nog een top 10-klassering. Dat is niet wat het team had gehoopt, maar wel een goede ervaring voor de volgende races.

Adrian Huertas: “Ik ben niet 100% tevreden, want ik had graag een podium gedeeld met al mijn fans, maar ik ben best tevreden met hoe race 1 verliep. In de superpole konden we een geweldige ronde rijden en starten vanaf P5, terwijl de race iets moeilijker verliep, maar toch eindigden we met een P7, wat ons beste resultaat van het seizoen is. Op zondag had ik wat problemen en kon ik niet beter doen dan P10. Het is jammer, maar we concentreren ons op de volgende race en proberen klaar te zijn voor het einde van het seizoen.”

Het was een top raceweekend in Barcelona voor het MTM Kawasaki Team, met de Supersport 300-races waarbij het Nederlandse team met Victor Steeman vanaf polepositie startte. Het was een lastige sessie op een droge baan met enkele natte gedeelten, waarbij de Nederlander toch nog een polepositie wist te behalen, en met één race voorsprong de 2022 Superpole Award won.

In race 1 kreeg Steeman te maken met twee long lap penalties vanwege langzaam rijden in FP2, hij herstelde goed van bijna laatste positie aan het eind van ronde 4, maar kon niet beter doen dan een P8. Maar de glorie van zaterdag is voor Yuta Okaya, die terugkwam van de blessure die hij in Magny Cours opliep en de race won, door een inhaalactie in de laatste bocht op kampioenschapsleider Alvaro Diaz! Hij rondde hiermee een geweldige zaterdag af!

Ruben Bijman reed ook een goede race na een zeer moeilijke kwalificatie op P27. De Nederlander maakte een geweldige come-back tot P11 en vocht zich in de groep naar 5 punten, wat nog meer had kunnen zijn als hij vanaf een betere startplaats was gestart.

In race 2 had Victor Steeman een ongelooflijk tempo. De vliegende Nederlander begon de race op kop, reed weg uit de groep en eindigde de race met voorsprong op de tweede. Het is zijn vierde overwinning van het seizoen, waardoor de strijd voor het kampioenschap in leven blijft! Voor Okaya was race 2 moeilijker. Hij verloor in het midden van de race posities en kwam niet verder dan P13, net achter Ruben Bijman, die zich vanaf de negende startrij herstelde.

Yuta Okaya: “Dit weekend is ongelooflijk voor mij! Ik ben erg blij met de overwinning van zaterdag, want we waren het hele weekend snel en we hadden een goed tempo, dus het is echt goed om op deze manier een race te kunnen winnen. Ik won op dezelfde manier in 2020 met een inhaalactie in de laatste bocht. Op zondag verloor ik posities in het midden van de race, het was een gekke groepsrace en uiteindelijk eindigde ik op P13. Niet wat we wilden, maar we hebben het tempo en we zullen proberen om in Portimao op deze manier door te gaan om het seizoen in stijl af te sluiten.”

Victor Steeman: “Ik ben erg blij met de overwinning in race 2, eindelijk konden we ons tempo laten zien zonder straffen en het resultaat kwam gemakkelijk. We hadden een geweldig weekend, maar helaas konden we niet beide races winnen, we hadden pech in race 1, maar in race 2 kregen we eindelijk wat we verdienden. Ik wil het hele team bedanken voor het ongelooflijke werk, we werken hard en de resultaten komen eraan.”

Ruben Bijman: “Het weekend was erg zwaar. Ik moest erg wennen om weer in de flow te komen. Na een hele slechte kwalificatie heb ik me in race 1 van de 27e naar de 11e positie en in race 2 weer naar de 12e positie weten op te werken. Ik ben blij met het weekend als geheel, alleen jammer van de kwalificatie, want met een betere kwalificatie hadden we waarschijnlijk betere resultaten kunnen behalen. Nu richten we ons op Portimao om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten”.

Het volgende raceweekend zal plaatsvinden op Portimao in het weekend van 7 tot 9 oktober. Zie jullie dan!

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …