MTM KAWASAKI TEAM RONDT WORLD SUPERSPORT SEIZOEN AF IN AUSTRALIË

Laatste weekend van het seizoen is beëindigd voor het MTM Kawasaki Team op Philip Island, met Adrian Huertas die zijn laatste raceweek in zijn World Supersport-debuutseizoen afwerkte. Het was een vrij moeilijk weekend voor het team en Adrian, maar een essentiële ervaring voor de toekomst, na een over het algemeen positief seizoen. 
De laatste race van het seizoen in Philip Island voor MTM Kawasaki en Adrian Huertas, met de Spanjaard die de twee races in de Australische ronde afsloot met een top 10 finish in race 1 en een 12e plaats in race 2, na een niet zo gemakkelijk weekend vanaf vrijdag.

Aangekomen in Australië met nog wat pijn door de crash in Indonesië, kwam Huertas ook dit weekend hard ten val tijdens FP2 en blesseerde daarbij zijn enkel. De Spanjaard, die door het medisch centrum fit werd verklaard om te racen, besloot het weekend voort te zetten en toonde een hoge snelheid en een goed tempo vanaf de superpole, waar hij eindigde op P13.

Race 1 werd gereden in zeer lastige omstandigheden, want Huertas en MTM Kawasaki reden hun eerste natte race van het seizoen. Adrian reed een slimme race, vermeed risico’s en kreeg vertrouwen in de nieuwe omstandigheden met de Ninja ZX6R. Hij eindigde in de top 10 en toonde een goed tempo in het tweede deel van de race, iets wat erg belangrijk is voor de toekomst.

Race 2 in droge omstandigheden was iets ingewikkelder voor de Spanjaard, die een geweldige start had en naar de zevende plaats reed, maar daarna iets terugviel om als P12 te finishen. Niet echt het resultaat dat Adrian en het team wilden, maar gezien de omstandigheden en de pijn in de enkel was het een geweldige prestatie om de race uit te rijden en zo het eerste seizoen in de Supersport voor zowel team als rijder af te sluiten.

Een seizoen dat eindigt met een 11e plaats voor het team en een 12e plaats voor de rijder in het algemeen klassement, heel dicht bij de 10e en 11e positie. Het duo toonde veel potentieel, wat pech vooral in Magny Cours verhinderde een beter resultaat dan een 7e plaats, maar zoals gezegd het potentieel is er en dit jaar was een goed leerjaar om de nodige ervaring op te doen voor de toekomst.

Adrian Huertas: “Dit jaar is afgesloten met de Australische ronde en over het algemeen kan ik tevreden zijn over het seizoen. Dit weekend verliep niet zoals verwacht, ik blesseerde mijn enkel op vrijdag en was niet in de beste vorm, dus ik ben gewoon blij dat ik beide races kon uitrijden en meer ervaring kon opdoen. We hebben dit jaar waarschijnlijk niet gekregen wat we echt verdienden, we hadden in sommige races op het podium kunnen staan met een beetje meer geluk, vooral in Frankrijk, maar het is sportief gezien nog steeds een goed jaar en ik heb elke race ervaring opgedaan en geleerd wat we moeten verbeteren. Ik wil mijn hele team bedanken voor het harde werk tijdens het seizoen, Kawasaki voor de steun en alle mensen die mij hebben gesteund. Nu zijn de ogen gericht op 2023” 

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …