MTM KAWASAKI TEAM SLUIT ESBK SEIZOEN AF MET JUAN ANTONIO CONESA

Het laatste raceweekend in het ESBK voor MTM Kawasaki Team en Juan Antonio Conesa heeft plaatsgevonden. Het Belgische team kwam met pijn in het hart terug op de baan na het tragische verlies van Victor Steeman, maar vocht voor het podium met ESBK-coureur Juan Antonio Conesa, om het seizoen af te sluiten met 2 races.  
Het was niet gemakkelijk voor MTM Kawasaki Team om terug te keren op het circuit na afgelopen weekend, maar het Belgische team slaagde erin om het raceweekend af te sluiten met de jonge Spanjaard Juan Antonio Conesa in Jerez, want de ESBK SBK Junior-coureur van het team vocht beide races hard om een resultaat te behalen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Helaas kon de jonge Spanjaard geen podiumplaats aan zijn teamgenoot opdragen, maar hij gaf zich toch 100% tijdens beide races, na zijn start vanaf P3 op de grid van race 1, die werd onderbroken door een rode vlag met nog 4 ronden te gaan, waardoor Juan niet voor de overwinning kon vechten en als P5 eindigde.

In race 2 vocht Conesa de hele race voor de groep, maar de Spanjaard kon niet beter doen dan P7 bij de geblokte vlag. Hij scoorde zijn beste rondetijd in de laatste ronde van de race, een teken van het potentieel van de rijder en het team, maar het was niet genoeg voor een podiumplaats om het seizoen op een hoog niveau af te sluiten.

Het was een zwaar seizoen voor het MTM Kawasaki Team en Juan Antonio Conesa in de SBK Junior van ESBK, zeer goede resultaten maar ook een aantal crashes en fouten, waardoor het team en de rijder niet konden strijden voor het kampioenschap, een doel dat wel haalbaar was geweest. Conesa eindigde op de zevende plaats algemeen, met 3 overwinningen tijdens het seizoen.

Nu is het voor MTM Kawasaki tijd om terug te keren naar WorldSBK, met Adrian Huertas die volgende week in Argentinië gaat racen in de Supersport, met het duidelijke doel om een goed weekend af te werken, op een nieuw circuit voor zowel rijder als team, om daarmee Victor Steeman te eren zoals hij verdient.

Juan Antonio Conesa: “Het was een moeilijk weekend, we zijn tijdens alle sessies snel geweest, maar uiteindelijk kwam het resultaat niet zoals we hadden gewild. In race 1 dwong een rode vlag mij om als laatste van de groep te eindigen, omdat ik de strijd aan het voorbereiden was voor de laatste ronden, terwijl ik in race 2 net op P7 eindigde, ook al waren we erg snel. Het is jammer, want ik had graag een podiumplaats behaald om die aan Victor op te dragen, maar het mocht niet zo zijn. Ik wil echt het hele team bedanken voor het harde werk dat ze het hele seizoen hebben gedaan, al mijn familie en sponsors en iedereen die me dit seizoen heeft gesteund. Heel erg bedankt.” 

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …