MTM KAWASAKI TEAM SLUIT INDONESISCHE RONDE AF MET TOP 10 IN RACE 1

MTM Kawasaki Team heeft de tweede van de drie overzeese rondes in zijn eerste seizoen van het World Supersport Championship afgesloten. Het Belgische team behaalde met Adrian Huertas een top 10-klassering in race 1 en eindigde net buiten de eerste 10 in race 2 met een rode vlag, waarmee het een uitdagend weekend in lastige omstandigheden afsloot.  
Het tweede laatste weekend van het seizoen zit erop voor het MTM Kawasaki Team. Het Belgische team voltooide beide Supersport-races met Adrian Huertas en eindigde als 10e en 12e in de twee races, na een weekend waarin de Spanjaard ondanks een harde crash op vrijdag een goed weekend afwerkte en zo meer ervaring opdeed voor de toekomst.

Huertas begon het weekend op de beste manier, zevende in FP1 op een circuit dat hij niet kende, maar tijdens de tweede vrije training kwam hij hard ten val en moest hij de rest van de sessie opgeven, waardoor hij belangrijke tijd verloor om meer vertrouwd te raken met de motor.

In de superpole deed Huertas het vrij goed, ook al kon hij de perfecte ronde niet vinden, hij eindigde op P13, slechts 1,1 seconden achter de eerste. Adrian deed het ook erg goed in race 1, hij herstelde zich na een slechte start tot P10 aan het eind en had een geweldig tempo aan het eind van de race, waardoor hij de rijders voor hem kon inhalen, maar kon ze helaas niet meer inhalen voor het einde van de race.

Een top 10 is het beste resultaat van het team tijdens het weekend, want race 2 was iets moeilijker, Huertas had een betere start dan gisteren, maar kon niet hetzelfde ritme vinden en lag op de 12e plaats toen de rode vlag verscheen en eindigde de race, zes ronden voor het normale einde.

Huertas en MTM Kawasaki sloten opnieuw een WorldSBK raceweekend op deze manier af en kijken nu uit naar het volgende en laatste raceweekend in Australië, op Philip Island, met als doel om te proberen te strijden voor nog een top 10 en misschien zelfs iets meer. Het team staat nu 11e in de algemene teamstand op slechts één punt achter een concurrent, dus het doel zal ook zijn om die algemene top 10 aan het eind van het seizoen te halen, een positief punt voor MTM Kawasaki in zijn eerste jaar World Supersport.

Adrian Huertas: “Het was een vrij moeilijk weekend voor me, want de crash van vrijdag in de FP2 deed me een beetje pijn en ik was niet op mijn 100% sterkte. Toch ben ik best tevreden met hoe het ging, we hadden meer kunnen verwachten maar het was niet zo bedoeld. We bouwen ervaring op en werken op de juiste manier en nu kijk ik ernaar uit om uit te rusten, te herstellen en volgende week in perfecte vorm te zijn in Philip Island. Ik wil al mijn team bedanken voor het harde werk en in het bijzonder mijn monteurs, die uitstekend werk hebben verricht om mijn motorfiets weer op te bouwen na de crash van vrijdag. We kijken nu uit naar het laatste raceweekend van het seizoen en we gaan ervan genieten met het doel om nog meer goede resultaten te behalen.” 

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …