MTM KAWASAKI TEAM SLUIT UITDAGEND WEEKEND AF IN ARGENTINIË VOOR WORLD SUPERSPORT

Het MTM Kawasaki Team kwam dit weekend terug in de World Supersport voor de eerste van de drie overgebleven rondes met Adrian Huertas die in race 2 binnen de top 10 kon finishen, na een moeilijk weekend met een technisch probleem in race 1 en een lange ronde straf in race 2 waardoor Adrian geen betere resultaten kon behalen. 
Eerste van de drie overgebleven rondes voor het MTM Kawasaki Team in Argentinië, waar het Belgische team met Adrian Huertas zijn officiële debuut buiten Europa maakte in zijn eerste World Supersport-jaar, met de Spanjaard ook bij zijn eerste bezoek aan het circuit van Villicum.

Een weekend dat voor het team zeer uitdagend was, want door een technisch probleem moest Huertas bijna de hele tweede vrije training missen, waarin hij meer ronden had moeten maken om het voor hem volledig nieuwe circuit te leren kennen.

De Spanjaard en het team deden het uitstekend in de Superpole-sessie, ondanks de problemen van de dag ervoor en het gebrek aan tijd op de baan, om de sessie af te sluiten op P12, als de beste Kawasaki op de grid, minder dan één seconde van de eerste, dankzij een verbetering van Huertas in de laatste ronde.

In race 1 had de Spanjaard een vrij goede start, maar door een technisch probleem moest de 2021 World Supersport 300-kampioen na een derde van de race opgeven. Huertas werd ook naar de racedirectie geroepen wegens onverantwoord rijden tijdens race 1 en kreeg een lange ronde straf opgelegd voor de tweede race in Argentinië, iets wat erg moeilijk was voor de Spanjaard, omdat de vuile baan het erg moeilijk maakte.

Huertas gaf zich 100% in race 2, nadat hij samen met het team hard had gewerkt aan verbeteringen, en de Spanjaard reed een zeer sterke race. Hij eindigde binnen de top 10 op de tiende plaats en herstelde zich van P17 nadat hij in de beginfase van de race een lange ronde straf had gekregen. Adrian reed de hele race aan een goed tempo, 1.43, iets waarmee hij waarschijnlijk voor de top 7 had kunnen vechten als hij niet te maken had gehad met de straf.

Jammer voor Huertas en het MTM Kawasaki Team, die zeker meer hadden verdiend van deze race 2 in Argentinië. Maar het is tijd om positieve notities te maken en klaar te zijn voor de volgende ronde in Indonesië, van 11 tot 13 november, waarin zowel Huertas als het team zullen proberen zich te verbeteren om vervolgens het seizoen sterk af te sluiten in Australië de week erna.

Adrian Huertas: “Het was niet ons beste weekend tot nu toe. We hadden wat technische problemen in FP2 wat me een sessie kostte om dit nieuwe circuit te leren kennen en ook veel tijd om de motor af te stellen. In ieder geval hebben we ons best gedaan in Superpole, daarna had ik in race 1 een technisch probleem en moest ik opgeven en ook een lange ronde voor de race van zondag, die verreweg onze beste sessie van het weekend was. We hadden een sterk tempo op laag 43 en waarschijnlijk hadden we met Oncu kunnen vechten voor de zevende plaats, want ik verloor meer dan 4 seconden met de lange ronde, een zeer lastige ronde op dit circuit, en moest ook herstellen en rijders inhalen, zodat ik de ronden erna nog meer tijd verloor. We nemen het positieve van race 2, ook al ben ik niet helemaal tevreden met een P10, en we gaan nu rusten om in Indonesië meer dan klaar te zijn voor de volgende ronde.” 

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …