MTM KAWASAKI VOLTOOIT INDONESISCHE RONDE MET TJ ALBERTO

Een leerzaam weekend voor TJ Alberto aan boord van de MTM Kawasaki Ninja ZX-6R. De jonge Filipijnse rijder maakte zijn debuut in de World Supersport en wist beide races foutloos af te sluiten en deed veel ervaring op in zijn eerste World Supersport-raceweekend ooit, ter vervanging van de geblesseerde piloot Adrián Huertas, die op weg is naar zijn herstel in Spanje.  
Voor het MTM Kawasaki Team eindigde vandaag in Indonesië een nieuw weekend, want het Belgische team voltooide het tweede World Supersport raceweekend van het seizoen met TJ Alberto, een Filipijnse rijder die Adrián Huertas verving, die geblesseerd raakte in Phillip Island en nu op weg is naar zijn herstel in Spanje om te proberen fit te zijn voor de volgende race in Assen.
TJ Alberto maakte zijn debuut in de World Supersport en voltooide een weekend waarin hij elke sessie verbeterde, vertrouwen kreeg met de MTM Kawasaki Ninja ZX-6R en zijn rondetijden en tempo stap voor stap verbeterde, zodat hij in race 1 een 16e plaats en in race 2 een 18e plaats behaalde en met name in de race van zaterdag in de puntenzone terechtkwam.Alberto leverde een uitstekende prestatie door zich aan te passen aan een motor die hij nog nooit had bereden en door te luisteren naar de technici van het MTM Kawasaki Team die hem hebben geholpen zich op de ZX-6R op zijn gemak te voelen en het maximale uit zijn eerste race te halen.

Een positief weekend met verschillende doelstellingen voor het MTM Kawasaki Team, dat nu terugkomt in Europa en het testprogramma start met Supersport 300-rijders Jeffrey Buis en Loris Veneman om zich voor te bereiden op de volgende SBK-race in Assen, in de hoop ook Adrián Huertas terug te ontvangen voor de World Supersport.

TJ Alberto: “Het was een zwaar maar ook onvergetelijk weekend voor mij. Mijn debuut maken in de World Supersport en na jaren terugkomen in de WorldSBK paddock is ongelooflijk en ik moet het MTM Kawasaki Team bedanken voor deze kans, mijn familie en al mijn sponsors. Ik starte van 0, dus ik had geen verwachtingen voor dit weekend en het was een zware uitdaging om het hele weekend te volbrengen. Ik hoop dat ik in de toekomst nog een kans krijg om terug te komen in deze paddock en ik kijk ernaar uit om mijn raceseizoen in de Filippijnen te beginnen.”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …