Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => MTM Kawasaski MotoPort rijders laten sterke indruk achter in Jerez, podium voor Deroue

MTM Kawasaski MotoPort rijders laten sterke indruk achter in Jerez, podium voor Deroue

Na twee spannende races heeft Scott Deroue een podium en een vierde plaats gescoord tijdens de WorldSSP300 seizoensopener in Jerez. Yuta Okaya en Jeffrey Buis lieten ook een sterke indruk achter in de kopgroep. Koen Meuffels reed twee knappe inhaalraces en scoorde nog een punt vanuit een slechte startpositie.

De openingsronde van het World Supersport 300 kampioenschap werd verreden in Jerez. De omstandigheden waren zwaar met temperaturen rond de 40 graden. Er wordt in de WorldSSP300 klasse tijdens de vrije trainingen, vanwege het grote deelnemersveld, gereden in twee groepen. De snelste dertig rijders gaan rechtstreeks door naar de Superpole en races. Scott Deroue, Jeffrey Buis en Yuta Okaya wisten zich te plaatsen voor de Superpole. De baancondities waren erg wisselend tijdens de vrije trainingen. Dit pakte voor Koen Meuffels slecht uit, waardoor hij zich via de Last Chance Race moest plaatsen voor de hoofdrace. Dit lukte Meuffels, maar hierdoor moest hij in de hoofdraces wel vanaf de vijfendertigste plaats vertrekken. Okaya was het snelste van het team in de Superpole met een tiende tijd, die vanwege een rode vlag situatie werd verdeeld in twee delen. Buis kwalificeerde zich als elfde en Deroue was dertiende in de Superpole.

De MTM Kawasaki MotoPort rijders lieten een zeer sterke indruk achter tijdens de eerste race in Spanje. Buis, Deroue en Okaya waren onderdeel van een kopgroep van acht rijders. Buis reed constant in de top-vijf, totdat hij in de achtste ronde in alle drukte werd geraakt en crashte. In de laatste ronde vochten Deroue en Okaya met vier andere rijders voor de tweede plaats. Na een chaotische laatste bocht pakte Deroue zijn eerste podium van 2020 door na een fotofinish als derde over de finish te komen. Okaya’s sterke race eindigde 0.055 seconde achter Deroue op een vierde plaats. Meuffels reed een flinke inhaalrace. Gedurende de wedstrijd won de Nederlander twintig plaatsen en finishte als vijftiende waardoor hij één punt scoorde.

In de tweede race reed Okaya een geweldige wedstrijd. De Japanner reed veel aan de leiding en streed voor de winst, toen hij in de voorlaatste ronde ten val kwam. Ook Deroue en Buis maakten deel uit van de grote kopgroep en kwamen respectievelijk als vierde en zevende over de finish. Buis werd uiteindelijk dertiende in de uitslag, omdat hij een penalty kreeg vanwege het overschrijden van de ‘track limits’. Meuffels kwam opnieuw goed naar voren, maar werd deze keer niet beloond met punten. Meuffels finishte als zestiende. De MTM Kawasaki MotoPort rijders hebben zich goed laten zien dit weekend, maar werden helaas niet altijd beloond met gepaste resultaten.

Volgende week (7 t/m 9 augustus) is de tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap op het circuit van Portimão in Portugal.

Scott Deroue: “We hadden zeker geen makkelijk weekend. De start in beide races was goed en dat moest ook omdat we vanaf P13 moesten komen. In de eerste race vocht ik voor de tweede plaats, maar na een hectisch slot werd ik derde. In de tweede race hadden we het lastig met de hoge baantemperatuur. Maar met een podium en P4 mogen we dit weekend zeer tevreden zijn. Nu op naar Portimão!”

Koen Meuffels: “Over de races moeten we tevreden zijn, want daarin hebben we het maximale eruit gehaald. We hebben het in de vrije trainingen laten liggen, waardoor we de Last Chance Race moesten rijden en achteraan op de grid stonden in de races. Het tempo was goed genoeg om met de kop mee te kunnen en beide keren heb ik zo’n twintig plaatsen goedgemaakt. Nu gaan we ons focussen op Portimão.”

Jeffrey Buis: “Het was een goed weekend, maar niet met de resultaten waar we op gehoopt hadden. In de eerste race zat ik vooraan in de kopgroep toen ik werd aangetikt en daardoor crashte. In de tweede race ging het opnieuw goed en kwam ik als zevende over de finish. Erg jammer van de penalty, maar we hebben laten zien dat we het tempo hebben om vooraan mee te kunnen strijden en dat gevoel moeten we meenemen naar volgende week.”

Yuta Okaya: “Ik had een goed gevoel na de Superpole. De start in de eerste race was niet goed, maar daarna kon ik mee met de voorste groep. Ik had een dubbel gevoel na de race, want ik was zo dichtbij het podium. De tweede race ging heel goed en ik heb veel aan de leiding gereden. In de voorlaatste ronde raakte ik het achterwiel van de rijder voor mij in een snelle bocht en verloor ik de voorkant. Blij met mijn snelheid in Jerez, maar ik had graag op het podium gestaan!”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …