Perfect weekend in Aragon voor MTM Kawasaki en Juan Antonio Conesa

Perfect weekend in Aragon voor MTM Kawasaki en Juan Antonio Conesa

Het raceweekend vond plaats in Aragon voor MTM Kawasaki Team en zijn rijder in het ESBK SBK Junior Juan Antonio Conesa. De jonge Spanjaard levert een perfect weekend af, waarin hij de pole positie behaalde, beide races won en eindelijk zijn groot potentieel liet zien
Na een uitdagend weekend in Barcelona heeft Juan Antonio Conesa het raceweekend in Aragon volledig gedomineerd. De MTM Kawasaki rijder werkte een ongelofelijke driedaagse af waarin hij alles uit de kast haalde wat hij tijdens het weekend kon behalen.

De jonge Spanjaard werkte goed samen met zijn team tijdens de vrije trainingen en met de ervaring van het MTM Kawasaki Team in Aragon was hij in staat om de perfecte afstelling te vinden voor zowel de kwalificatie als de races en de resultaten tonen aan hoe goed die zijn geweest.

Conesa pakte zaterdagochtend de pole positie met een rondetijd van 2.06.838, 0,6 voor de tweede rijder en liet in de race zien over welk geweldig tempo hij beschikte, door in de vierde ronde wat voorsprong op te bouwen en de race te finishen met een voorsprong van 9 seconden op de tweede geklasseerde en zo zijn tweede racezege van het seizoen te pakken, na die van Estoril.

Het tempo van de jonge MTM-rijder lag ook hoog tijdens de tweede race op zondagochtend, toen de Spanjaard min of meer dezelfde race reed als op zaterdag. Hij leidde de race in de beginfase en ging er vervolgens alleen vandoor, om zijn derde race van dit seizoen te winnen met meer dan 8 seconden voorsprong op de tweede rijder.
Een perfect weekend voor zowel het MTM Kawasaki Team als voor Juan Antonio Conesa, die eindelijk zijn grote potentieel kon tonen en twee races kon winnen, waarmee hij zijn skills en het geweldige werk van het team gedurende het hele weekend toonde.

De Spanjaard stijgt nu naar de vijfde plaats in de algemene stand, 25 punten minder dan de tweede plaats, met nog twee raceweekends te gaan om het kampioenschap, dat in Navarra en Jerez wordt verreden, te voltooien, waarbij nog 100 punten beschikbaar zijn.

Juan Antonio Conesa: “Ik ben erg blij met dit weekend, we hebben de juiste afstelling gevonden tijdens de trainingen en ik had een erg goede motor voor de kwalificatie en de races. We hebben de pole positie en beide racezeges met voorsprong kunnen pakken, dus ik kon niet meer vragen. Het team heeft heel hard en goed gewerkt, we hebben er een heel goed weekend van gemaakt en het was precies wat we nodig hadden in Aragon, na een uitdagend weekend in Barcelona. Nu kan ik niet wachten op Navarra en ik hoop dat we op dezelfde manier zullen werken en dezelfde resultaten zullen behalen. Ik wil mijn team bedanken voor het geleverde werk, mijn familie en mijn sponsor. Tot in Navarra”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …