Perfect weekend voor Adrián Huertas in Magny-Cours

Adrián Huertas kan terugkijken op een geweldig weekend in Magny -Cours. De 18-jarige coureur uit Spanje stond op pole position en hij wist ook beide races te winnen. Huertas verstevigde daarmee zijn leidende positie in het World Supersport 300 kampioenschap. Jeffrey Buis scoorde met een derde plaats een podiumplaats in de tweede race.

Na de zomerstop van een maand werd het World Supersport 300 kampioenschap afgelopen weekend hervat met de vijfde ronde van het seizoen op Magny-Cours. Adrián Huertas domineerde de trainingen en dit leverde ook zijn eerste pole position in het WK op. Jeffrey Buis reed ook sterk met een derde tijd in de kwalificatie. Yuta Okaya plaatste zich als tiende en Koen Meuffels mocht vanaf plaats achttien de races aanvangen.

In het eerste deel van de race op zaterdag ontstond er een kopgroep van tien rijders met daarin alle vier de MTM Kawasaki mannen. Adrián Huertas deed veel kopwerk en wist uiteindelijk na een sterke slotfase ook als eerste te finishen. Het betekende de vierde zege op vier verschillende circuits voor de 18-jarige Spanjaard. De andere MTM Kawasaki rijders hadden minder geluk. Jeffrey Buis en Yuta Okaya kwamen ten val. Koen Meuffels moest uitwijken voor een crash en verloor daarbij veel tijd. Meuffels scoorde nog wel vier punten door als twaalfde te finishen.

In de tweede race waren Huertas, Buis en Okaya ook in de voorste gelederen van de grote kopgroep te vinden. Meuffels crashte in de derde ronde. De drie MTM Kawasaki rijders waren praktisch constant in de top-vijf te vinden. Huertas moest in de voorlaatste ronde uitwijken voor een crash van een andere rijder, maar wist met een sterk slot zijn tweede overwinning van het weekend te scoren. Buis reed de snelste raceronde en pakte de derde plaats. Dit betekende voor de Nederlander zijn derde podiumplaats van het seizoen. Okaya finishte op een seconde van winnaar Huertas als vijfde.

World Supersport 300 tussenstand na 10 races:
P1: Adrián Huertas – 179
P3: Jeffrey Buis – 102
P6: Yuta Okaya – 68
P8: Koen Meuffels – 58

Jeffrey Buis: “We hadden getest op Magny-Cours, waardoor we gelijk met een goede afstelling konden beginnen. De trainingen gingen goed en ik was erg blij met mijn derde startplaats. De eerste race was ook goed. Ik kon vooraan mee en het plan was om in de slotfase toe te slaan. Het was heel erg jammer van het moment met de crash, waarbij we veel belangrijke punten lieten liggen. De andere rijder remde veel eerder dan normaal en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik ben erg blij dat we ons sterke weekend wel op het podium konden afsluiten. Het was een goede tweede race en ik kon in de laatste sector de derde plaats pakken.”

Koen Meuffels: “Het begin van de eerste race was goed, nadat ik na een moeilijke Superpole vanaf P18 moest starten. Ik reed vanuit de tweede groep naar de kopgroep toe. Ik reed op P6 toen een andere rijder voor mij crashte en ik daardoor buiten de baan moest. Ik verloor daar zo’n tien seconden. Ik was blij met mijn tempo, maar natuurlijk niet met mijn twaalfde plaats. De crash in de tweede race was mijn eigen fout. Op Magny-Cours heb ik nog nooit goede resultaten behaald en dat lukte helaas dit jaar ook niet. Nu gaan we ons opmaken voor Catalunya, een circuit dat mij wel goed ligt!”

Yuta Okaya: “Ik had vanaf de Superpole een goed gevoel met de motor na een moeilijke eerste dag. In de eerste race ging het niet slecht. Ik had een goede positie in de kopgroep, maar ik raakte de witte lijn en crashte. Dat was erg balen. Maar in de tweede race hebben we wel een goed resultaat kunnen behalen met een vijfde plaats. Ik heb vol gepusht, maar het was net niet genoeg voor het podium. Nu op naar Catalunya!”

Adrián Huertas: “Het was een geweldig weekend. Het was gaaf om mijn eerste pole position te pakken. Ik was erg blij met mijn overwinning in de eerste race. Ik pushte constant, maar de tweede race was nog moeilijker. Ik had een probleem met mijn clipon, maar de strategie in de laatste ronde pakte goed uit en uiteindelijk lukte het om weer te winnen. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk om deze resultaten behalen. Ook dank aan mijn sponsoren, familie en iedereen die mij support.”

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …