Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Podium voor Deroue en goede score voor Buis in Magny Cours

Podium voor Deroue en goede score voor Buis in Magny Cours

Scott Deroue (Kawasaki Motoport) ging er vol voor in de voorlaatste ronde van het WorldSSP300 seizoen in Frankrijk en finishte op de derde plaats, behaalt hiermee zijn 5e podium dit seizoen.

Onze Nederlandse piloot, altijd meestrijdend aan de top in WorldSSP300, pakte de pole position op zaterdag en startte zo vanop de best mogelijke positie voor deze 12 ronden durende race.

Deroue reed de eerste ronde op kop, en streed heel de race mee voor de podiumplaatsen. In de laatste ronde kwam hij erg dicht bij een tweede plaats in wat weer een heel spannende finish was. Scott eindigde slechts 0.430 seconden van de winnares Ana Carrasco, en 0.197 seconden na tweede Manuel Gonzales.

De pole-positie voor Scott op zaterdag was voor hem de 3e in zijn carrière, wat hem de tweede beste qualifier maakt in deze drie seizoenen oude WorldSSP300 klasse.

Jeffrey Buis (MTM Racing Team) was weer in vorm en scoorde een 8e plaats in Frankrijk, na een kwalificatie als 5e op de grid.
Vroeg in de race was er een incident waardoor hij veel tijd verloor, maar hij vocht terug tot 8e en and scoorde zo belangrijke kampioenschapspunten die hem een 13e plaats overall bezorgden. 8e is zijn beste finish tot nu.

Dion Otten (MTM Racing Team) was 13e in de kwalificaties, en kwam naar voren tijdens de race, maar viel in bocht twee in de derde ronde. Hij is nu 23e in het kampioenschap.

Motoport team piloot Koen Meuffels plaatste zich net als zijn 3 collega’s op de immer competitieve grid als 15e. In de race crashte hij in de eerste ronde samen met een andere piloot, en scoorde dus geen punten.

Manuel Gonzalez, vandaag tweede, won de titel maar Deroue is nu in strijd met 2018 kampioen Ana Carrasco voor de tweede plaats in het kampioenschap, beiden met 106 punten.

De laatste race van seizoen zal plaats vinden op het circuit van Losail in Qatar over een maand.

Scott Deroue, zei: “Om eerlijk te zijn was het best een moeilijke race omdat Ana aan een erg hoog tempo reed. Ik probeerde te volgen maar dat was erg moeilijk en dus viel er telkens een kein gat dat ik dan weer moest dichtrijden. Uiteindelijk lukte het want ik was er vlakbij tegen het einde. Op het rechte stuk moest ik later remmen voor de haarspeldbocht, en met drie rijders voor me was dat moeilijk. Ik geraakte tweede maar verloor 3 bochten voor de finish bijna de voorkant. Mijn exit was niet zo goed dus passeerde Manuel me op het rechte stuk waarna ik hem bijna terug kon passeren voor de laatste bocht. Het lukte nét niet maar 3e is OK, ik ben blij.”

Jeffrey Buis, zei: “Alle vrije trainingen waren nat voor mij, en de track was erg glad. Hierdoor geraakte ik niet goed in mijn ritme en had ik geen goed gevoel in de regen. Tijdens de kwalificatie was de baan half droog wat me meer vertrouwen gaf dan volledig nat. Ik kon de sessie goed opbouwen, en elke ronde was sneller dan de vorige. Ik reed ook mijn snelste tijd in de laatste ronde, wat goed was voor een 3e plaats in mijn sessie en 5e op de grid. De warm-up was helemaal droog en ik bouwde mijn ritme zo goed als ik kon op. Ik reed derde maar had een aanrijding in de haarspeldbocht en verloor dus tijd. Ik vocht terug to 8e plaats, en dat was ook waar ik finishte. Het was een geweldig weekend voor mij!”

Dion Otten, zei: “Het weekend was goed. Elke sessie reed ik mee vooraan en ik voelde me sterk. Ik had een goede start in de race en reed van 14e naar 7e plaats in de eerste ronde. In ronde 3 crashte ik. Ik gaf gas en de voorkant was onmiddellijk weg. Het was een teleurstellend einde van het weekend maar nu volle focus op Qatar.”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …