Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Podium voor Deroue na Jerez weekend met twee races

Podium voor Deroue na Jerez weekend met twee races

 

Door de annulatie van de race op Imola vanwege de zware regen vorige maand, waren er dit weekend in Spanje twee races om in te strijden voor de Motoport en MTM Kawasaki piloten. De eerste race werd de volledige 11 ronden verreden en resulteerde in een 2de plaats op het podium voor onze kanshebber op het kampioenschap Scott Deroue (Kawasaki Motoport).

Na de trainingen voor de ‘A’ en ‘B’ groepen haalden alle 4 Nederlandse piloten de grid in race 1. Deroue was 13de in de trainingen maar stond 12de op de grid nadat een andere piloot een penalty kreeg en een plaats moest zakken.

Jeffrey Buis (MTM Racing Team) was 18de, Dion Otten (MTM Racing Team) 19de en Robert Schotman 24ste.

Van een 12de startplaats naar de 2de positie rijden was een opmerkelijke prestatie van Deroue in race 1, maar zijn geluk was op in race 2, toen hij betrokken raakte in de crash van een andere piloot en de rode vlag een einde maakte aan de race.

Scott moest herstarten vanop de laatste plaats op de grid.  Hij finishte 23ste na een ingekorte, 7 ronden durende race 2.  Schotman, die 19de was in race 1, moest vanuit de pitlane vertrekken in race 2, en moest opgeven in de pits.

Rookie Jeffrey Buis was opgetogen met zijn 9de plaats in race 1, slechts 1,621 seconden van de winnaar. In race 2 werd hij 14de en haalde hij dus ook kampioenschapspunten binnen.  Pech voor Dion Otten die zich sterk kwalificeerde maar zijn linker arm brak in een crash in race 1, en dus de rest van het weekend aan zich zag voorbij gaan.

In het kampioenschap blijft Deroue een sterke tweede met 56 punten t.o.v. leider Manuel Gonzalez (88 punten).  Buis steeg naar de 13de plaats, Schotman is nu 16de.

De volgende ronde is op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, van 21 tot 23 juni.

Scott Deroue zei: “Om eerlijk te zijn, mijn beste positie vrijdag en zaterdag was P8 en ik kwalificeerde P13. Ik had 2 seconden goed te maken dus we hadden werk te doen, we hoopten op een goede start doorheen het peloton.  Dit lukte en ik bleef gewoon continu keihard pushen tijdens race 1.  In de laatste ronde was ik op zoek naar een goede lijn en positie op de track en het lukte.  We werden tweede en ik was ongelooflijk blij!  In de tweede race had ik erg veel pech en kon ik niet uitwijken voor een crashende piloot vlak voor me. We deden wat we konden om te kunnen herstarten. Maar vanop de laatste plaats op de grid startend, had ik niet het juiste gevoel en ik kon mijn beste tijden niet rijden.”

Robert Schotman zei: “Ik had niet getest op Jerez en de eerste trainingen waren op een nat circuit, dus ik had minder tijd op een droge baan. Daarbij kwam ook nog dat ik niet goed kwalificeerde. In de race startte ik goed maar viel terug na de split en kwam in de verkeerde helft van de groep terecht en finishte als 19de.  In de tweede race had ik de pech in de crash van een andere piloot betrokken te raken. Het was niet mijn weekend, maar in Misano gaan we er weer vol voor!”

Jeffrey Buis zei: “Op zaterdag had ik een zware crash. Het team werkte erg hard om mijn motor klaar te krijgen voor de Superpole. Ik was erg blij met de 9de plaats in de eerste race, het was een mooi gevecht. De tweede race had ik ook een mooie start, alleen spijtig van de fout in het midden. Bij het begin van het seizoen zou ik erg tevreden geweest zijn met een 14de plaats, maar nu verwacht ik meer. We hebben twee keer kampioenschapspunten gepakt en ik ben nu 13de in het Wereld Kampioenschap.”

Check Also

Ludo van der Veken: “1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort, dat is meer dan een droomscenario”

Afgelopen weekend schreef het MTM Kawasaki MotoPort team geschiedenis door op het Circuit de Barcelona-Catalunya …