Podium voor Steeman en Okaya in Misano

Podium voor Steeman en Okaya in Misano
Op dit moment zijn we aangekomen aan het vierde raceweekend van het World Supersport seizoen die werd verreden op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli” in Italië. Met de weinige voorbereidingen die het MTM-Kawasaki team hier gehad hebben beloofde het een weekend met uitdagingen te worden. We kunnen spreken van fantastische resultaten voor het MTM-Kawasaki team met als afsluiter een tweede en derde podium plaats voor Yuta Okaya en Victor Steeman.

Voor Adrian Huertas is elk raceweekend een nieuwe zoektocht. Maar naarmate de races vorderen krijgt Huertas een beter gevoel op de Kawasaki ZX-6R. Tijdens de Kwalificatie wist Adrian geen toptijd te behalen en ging van start op de drieëntwintigste positie.

Tijdens de eerste wedstrijd liet Huertas zien dat hij zeker in die topgroep kan thuishoren en ging snel tien posities naar voor. En eindigde in tiende positie. Dit is een mooi resultaat als we het vergelijken met de voorbereidingen. Op zondag was het voor Adrian zeer lastig om naar voren toe te komen, in kleine stappen kwam hij vooruit en wist te eindigen op een vijftiende positie.

World Supersport tussenstand na 8 races:
P10 – Adrian Huertas – 41

Adrian Huertas: Het was een moeilijk weekend. We waren opzoek naar resultaten zoals in Estoril om minstens in de top 10 te rijden. Wel ben ik in beide races mooi kunnen terugkomen naar voren. Wanneer ik voor de elfde positie ging verloor ik wat grip en daardoor heb ik gas moeten terugnemen. Door een duw in de laatste rechte lijn eindigde ik op een vijftiende plaats. We zoeken naar oplossingen om beter te kunnen presteren bij de volgende races.

Gedurende de vrije trainingen liet Victor Steeman al zien wat hij in zijn mars heeft en dit vertaalde zich in een tweede plaats tijdens de Superpole! Yuta Okaya zette ook een mooie tijd neer en werd achtste. Voor Ruben Bijman werd het een moeilijke kwalificatie, die eindigde op een zestiende plaats.

Steeman nam meteen de leiding in het gevecht in de kopgroep, Okaya sloot hier mooi bij aan. Bijman vocht zich naar voren in de race en hield positie tien vast. Uiteindelijk verloor Steeman de aansluiting met de kopgroep op de vijfde plaats nadat de Nederlander een dubbele Long Lap Penalty kreeg door een onbedoelde valse start. Steeman was in het klassement teruggevallen naar achter. Maar kon zich terugvechten voor een top-vijf finish. Okaya eindigde in achtste positie.

De spanning was te snijden in de tweede race, met mooie battels! Steeman en Okaya vechten vooraan in de topgroep, ze durfden vaak risico’s nemen! Bijman wist zich ook bij de topgroep te voegen op een zevende positie, dit was lastig om vast te houden. We kunnen spreken over mooie resultaten voor het MTM-Kawasaki team. Yuta Okaya en Victor Steeman behalen beide een podiumplaats, Ruben Bijman eindigde op de negende positie.

World Supersport 300 tussenstand na 8 races:

P4 – Victor Steeman – 96

P5 – Yuta Okaya – 92

P14 – Ruben Bijman – 33

Ruben Bijman: Na een lastig begin van het weekend hebben we race 1 positief afgesloten. De kwalificatie was zeker een uitdaging en daardoor stond ik op p16. In de race kreeg ik ook nog een long lap penalty vanwege te veel langzame sectoren. In de eerste race had ik een goede start en knokte mezelf naar voren en nam ik na 4 rondes de longlap. Daarna moest ik veel gaten dichtrijden wat veel energie kostte en heb ik uiteindelijk nog een top tien kunnen bereiken. Ik startte de laatste dag goed met een p5 in de warming up. Race 2 was onder hele warme en lastige omstandigheden. Ik had een goede start en werkte mijzelf de top 10 in. Dan even teruggevallen tot p15, en moest ik hard terug knokken en kwam uit eindelijk op p9. Ik had meer gewild alleen dat zat er helaas niet in. Nu gaan we naar en circuit dat me veel beter ligt en heb super veel zin om voor een goed resultaat te gaan!

Yuta Okaya: In de eerste race had ik een goed tempo en kon ik een positie bemachtigen in de kopgroep. Maar in de tweede helft van de race, werd ik trager dan de andere rijders. Ik had het erg moeilijk. Uiteindelijk toch nog een achtste plaats kunnen bemachtigen. Race 2 was een geweldige race!!! Ik kon een lange tijd in de top 3 blijven. Dan uiteindelijk 2e plaats en 3e keer podium. Het was niet genoeg om te winnen maar ik heb mijn 100% gegeven!!!

Victor Steeman: In de superpole was het lastig om een goede ronde te rijden door de wachtende rijders. Laatste ronde toch een plekje kunnen vinden en geëindigd op 2. Helaas in de race een domme fout gemaakt, door een onbedoelde valse start kreeg ik 2 longlaps. Hierdoor ben ik teruggevallen naar p19, uiteindelijk ben ik geëindigd op p5. Ik ben tevreden met het resultaat alleen zonde van de domme fout. Op de tweede dag verliep de warm-up goed. Plek 10 was geen super resultaat maar ik reed helemaal alleen om wat dingen te proberen. De 2de race was top. Ik kon goed voor in blijven en uiteindelijk plek 3 gefinished. Blij met het resultaat maar er zat meer in! Volgende keer beter.

Check Also

ADRIÁN HUERTAS KOMT TERUG IN STIJL TERWIJL SUPERSPORT 300 ZIJN SEIZOEN BEGINT IN ASSEN

Het eerste Europese raceweekend zit erop voor het MTM Kawasaki Team, want Supersport-coureur Adrián Huertas …