Home => Laatste nieuws => Seizoen 2017 MTM => Portugal, Portimão & Frankrijk, Magny-Cours

Portugal, Portimão & Frankrijk, Magny-Cours


Portimão

Hij leek helemaal gereed om een goed resultaat op Portimão neer te zetten, maar de wedstrijd liep niet helemaal zoals Scott Deroue had gehoopt. De MtM Racing-coureur toonde zijn kracht in de trainingen en kon in elke sessie een scherpe tijd neerzetten.

Zodoende ging hij met vertrouwen de race in, maar een slechte start bezorgde hem flink wat meer werk. Toch leek de Nijkerkervener zich goed te herstellen en kon meedraaien in de tweede groep, achter snelstarters Marc Garcia, Ana Carrasco en Daniel Valle. Deroue merkte echter gedurende de wedstrijd dat de gewijzigde afstelling van de Kawasaki Ninja 300 niet helemaal lekker uit

pakte. Door het liggen van de wind was de gearing aangepast, maar dat bracht hem juist geen voordelen. Deroue moest daardoor flink aan de slag om zijn gevecht om de zevende plek te winnen en zag lijdzaam toe dat zijn concurrenten in de titelstrijd wel de stap richting de kopgroep konden maken. Na elf ronden kwam de Kawasaki-coureur als zevende over de finish, terwijl Ana Carrasco (Deroue’s oud-teamgenoot bij RW Racing GP) haar eerste zege van het jaar behaalde. Alfonso Coppola en Marc Garcia completeerden het podium en liepen zodoende flink uit op Deroue in de tussenstand om het WK Supersport 300. De Nederlander moet nu in de laatste twee wedstrijden achttien punten zien goed te maken op Coppola, die de leiding heeft overgenomen van Garcia. Ook Mika Perez (vijfde in Portimão) maakt nog kans op de titel. De eerstvolgende race vindt over twee weken plaats op Magny-Cours.

“Ik had vertrouwen op een goede afloop in de race, nadat ik me sterk voelde in de trainingen. Er stond toen veel wind en daar hadden we mijn machine goed op afgesteld. Omdat op de wedstrijddag de wind was gaan liggen, hebben we op het laatste moment nog de gearing aangepast. Dat pakte minder goed uit dan we vooraf dachten. Dat is erg balen, want daardoor kon ik niet mee met de kop. En extra zuur na de goed verlopen trainingen, omdat ik me prima thuisvoelde op Portimão. De zevende plek doet natuurlijk ook niet veel goeds voor het kampioenschap. Hoewel ik derde blijf, liep de achterstand op Coppola en Garcia op. Met nog twee races te gaan zal het erg lastig worden om die wereldtitel binnen te slepen, maar het is nog geen verloren strijd. Ik blijf knokken, je weet nooit hoe het loopt.”


Magny-Cours

De wedstrijd op Magny-Cours kende voor Scott Deroue twee verschillende verhalen. Het begin was veelbelovend, gevolgd door een fase waarin hij terugverwezen werd naar de tweede groep. De kopmannen leken een behoorlijk gat te slaan, maar door een sterke comeback wist Deroue uiteindelijk zelfs in de eindfase de wedstrijd kort te leiden. De Kawasaki-coureur streed tot in de laatste ronde mee om de zege, maar pech weerhield Deroue ervan om nog kans te maken op het podium.

Al cruisend bereikte de Nijkerkervener de finishlijn in negende positie. Door de zege van Marc Garcia staat Deroue nu te ver achter in de tussenstand om nog kans te maken op de wereldtitel. Die strijd gaat nu op Jerez beslist worden tussen Garcia en Alfonso Coppola. De laatste race van het WK Supersport 300-seizoen staat over drie weken op de kalender. Het doel is duidelijk voor Deroue, proberen zijn WK-campagne positief af te sluiten met een podiumplek.

Ik had een redelijk goede start te pakken en kon me mengen in de kopgroep. Halverwege de race werd ik tijdens het aanremmen door Valle aangetikt, waardoor ik rechtdoor moest. De aansluiting met de kopmannen verloor ik, maar ik kon uiteindelijk toch nog terugkomen. Er was nog van alles mogelijk in die eindfase, maar in de laatste ronde begon mijn motor te haperen. Helaas, want ik had hier op Magny-Cours een goede klassering kunnen pakken. Het is echter niet anders en ik richt me nu op de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik wil nog een keer laten zien wat ik waard ben.

Scott neemt op Magny-Cours de leiding op 3 ronden voor het einde.

Chris Taylor (UK)

Na de teleurstelling in Duitsland, reed Chris een respectabele race in Portugal. Hij kwalificeerde zich op een 26e plaats, en finishte net buiten de top 20 in zijn eerste race op Portugese bodem.

Chris schrijft over zijn race in Frankrijk: “Hard race today! Unfortunately I hit a force neutral on the start causing me to drop back into 22nd, but I pushed hard and managed to pull back some good positions and get back up to p11 for the remainder of the race until the final lap where I collided with another rider causing me to lose the front! I just want to thank everybody helping and supporting me I will be back stronger for the last round of the season in Jerez!”

Check Also

Donington Park 26 – 28 MEI 2017

Na 4 ronden behoudt Scott Deroue de leiderspositie in het World SSP300 kampioenschap met 2 punten verschil. …

Geef een reactie