Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Race geannuleerd in Imola; anti-climax na een veelbelovend weekend

Race geannuleerd in Imola; anti-climax na een veelbelovend weekend

De Motoport en MTM Racing Team Kawasaki piloten hadden goede hoop op sterke prestaties op het Italiaanse Imola circuit, maar de vrees voor zware regenbuien op zondag namiddag bleek gegrond, en de derde ronde van het jaar werd uiteindelijk geannuleerd.

Na de normale oefensessies voor de ‘A’ en ’B’ groepen, kwalificeerden onze piloten zich alle vier rechtstreeks via de Superpole.  Scott Deroue (Kawasaki Motoport) als negende en zijn teammaat Robert Schotman 12e.

Als nieuweling in 2019, zette Jeffrey Buis (MTM Racing Team) een indrukwekkende prestatie neer tijdens zijn eerste keer op Imola, en eindigde slechts één plekje achter Schotman op de grid, in 13e positie.

Na zijn crash tijdens de vorige ronde in Assen, deed Dion Otten (MTM Racing Team) weer mee en plaatste zich op een 28e positie tijdens de Superpole, en vermeed zo de Last Chance Race op zaterdag.

Zonder de race op zondag voor de punten in het kampioenschap verlieten we Imola met gemengde gevoelens.  Piloten en team zullen er weer volledig gefocust staan tijdens de volgende ronde in het kampioenschap in Jerez, Spanje van 7 tot 9 juni.

In de stand blijft Deroue staan op een sterke tweede plaats met 36 punten, Schotman is tiende met 9 punten, en Buis staat op een 16e plaats met 3 punten.

Scott Deroue zei: “We maakten goede progressie in de trainingen.  De positie na vrijdag was niet goed maar ik was tevreden met een 9e tijd in de Superpole.  Ik was klaar voor een goede race. Ik begrijp de beslissing van de organisatie om niet te starten, er waren veel plassen on track en het zou niet verantwoord geweest zijn te rijden.  We kijken uit naar Jerez!”

Robert Schotman zei: “De kwalificatie ging goed en ik slaagde erin mijn personal best te verbeteren t.o.v. de training.  Ik reed in een grote groep, en de perfecte ronde rijden in zo’n situatie is gewoon niet mogelijk, maar we kwamen dichtbij!  Ik was 8e in mijn groep en 12e gecombineerd. De startpositie was goed, maar natuurlijk had ik liever verder naar voor gezeten. Spijtig genoeg geen race in Imola door de zware regens. Zonde, want ik had het gevoel dat ik snel had kunnen zijn op natte ondergrond.  Nu kijken we uit naar de volgende race in Jerez.”

Jeffrey Buis zei: ”Imola was nieuw voor mij dus ik gebruikte de trainingen om de track goed te leren kennen.  Suporpole ging goed en ik kon enkele snelle ronden draaien, goed genoeg voor een 13e positie.  Spijtig dat de race geannuleerd werd wegens hevige regen.”

Check Also

Ludo van der Veken: “1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort, dat is meer dan een droomscenario”

Afgelopen weekend schreef het MTM Kawasaki MotoPort team geschiedenis door op het Circuit de Barcelona-Catalunya …