Home => Laatste nieuws => Seizoen 2018 MTM => Robert Schotman in volle voorbereiding op nieuwe WorldSSP 300 seizoen

Robert Schotman in volle voorbereiding op nieuwe WorldSSP 300 seizoen

Robert Schotman gaat dit jaar met het MTM Kawasaki Team strijden voor de overwinning in de World Supersport 300. De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang. Afgelopen weekend testte Schotman voor het eerst met de nieuwe Kawasaki Ninja 400 op Motorland Aragon.

Na in de winter alleen op de pocketbike te hebben gereden bij RACE-KIDS is afgelopen weekend in Spanje het buitenseizoen begonnen voor Schotman. Bijna alles was nieuw voor Schotman. Een ander team, een andere motor en een andere teammaat. Met de motor nog in de test-kleuren zijn er 150 ronden over het circuit gereden, in zowel droge als natte omstandigheden. Er is gewerkt aan het vinden van een goede basis-afstelling en het testen van nieuwe onderdelen. Een groot deel van het WorldSSP 300 veld was aanwezig en Schotman was de gehele tijd in de top 3 te vinden. Na afloop was er een tevreden Schotman te zien:

“Gelijk vanaf het begin was het gevoel met de motor erg goed. Ik voelde me comfortabel op de motor en was vanaf de eerste sessie snel. Ik zat toen al onder mijn snelste tijd van de race in Aragon in 2017. Ook op de natte baan gaf de motor veel vertrouwen waardoor ik snel kon zijn. We hebben flinke stappen kunnen maken en weten wat nog de verbeterpunten zijn. Ik ben dus zeer positief na de eerste test en als we in de komende testen deze lijn doorzetten zijn we klaar om te strijden voor het kampioenschap. Mijn eerste wedstrijd is 15 april in Aragon en direct de week daarop is al mijn thuisrace in Assen!’

Bron: www.racesport.nl

Check Also

Scott Deroue: Goede kwalificatie, pech in de race

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli ging op zondagmiddag de World …