Home => MTM Racingteam => Robert Schotman nr 6

Robert Schotman nr 6

Robert is op 3 december 1998 geboren.
2016: Gymnasium diploma aan het Johan de Witt-gymnasium te Dordrecht
Team: MtM Racing
Motor: Kawasaki Ninja 400
Rijnummer: 6

Palmares

2008: Europees kampioen pocketbike Junior A
2012: Nederlands kampioen Molenaar NSF 100 Cup
2013: Europees kampioen Ten Kate Racing Moriwaki 250 Cup…
2014: Vaste deelnemer in de Red Bull MotoGP Rookies Cup
2015: Nederlands kampioen KTM rc390 Cup en Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur
2016: Nederlands kampioen KTM Duke Battle

De carrière van Robert startte toen hij op vijfjarige leeftijd in aanraking kwam met de pocketbikes. Het duurde niet lang voordat het racevirus Robert greep en niet meer los liet.

Samen met zijn zus Cindy ging Robert wedstrijden rijden op de pocketbikes en Robert deed al snel mee voor de podiumposities. Hij trainde veel samen met zijn vrienden Bo Bendsneijder en Livio Loi waardoor ze alle drie veel leerden en beter gingen rijden.

Na successen in de pocketbikes ging Robert een stapje hoger op en ging hij in 2010 NSF 100 cup rijden. Na de eerste 2 seizoenen veel te hebben geleerd en om podiumplekken te hebben gestreden pakte hij in 2012 het kampioenschap.

In 2013 debuteerde Robert in de Moriwaki 250 Junior Cup waarin hij direct in zijn eerste jaar de Europese titel veroverde.

Deze successen zorgde ervoor dat Robert opviel bij de organisatie van de Red Bull Rookies Cup. Robert werd gevraagd om samen met 102 andere getalenteerde coureurs van over de hele wereld deel te nemen aan de selectie. Door zijn sterke rijden tijdens de selectie werd Robert als 1 van de 12 gelukkigen uitverkozen om in 2014 uit te komen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. In zijn eerste jaar had Robert genoeg progressie geboekt om ook een tweede seizoen in de Red Bull Rookies Cup te mogen mee doen. Ondanks dat hij een stuk minder Moto3 ervaring had dan de rest van het veld wist Robert het seizoen toch als 10e af te sluiten.

Naast de Rookies Cup reed Robert in 2015 ook in de KTM RC390 cup. Hij wist hier het kampioenschap naar zich toe te trekken. Om vervolgens in 2016 de KTM Duke 690 eveneens als overwinner te boek te komen staan.

Afgelopen jaar heeft Robert de overstap gemaakt naar het World Supersport 300 kampioenschap. Het is een mooi en leerzaam seizoen geweest. De World Supersport 300 klasse is in verhouding tot de World Superbike hetzelfde als de Moto3 tot de MotoGP. En net als in de Moto3 is de World Supersport 300 met strijd om iedere centimeter heel spannend, echt genieten dus! In het begin van het seizoen had Robert een paar tegenvallers met twee valpartijen in de eerste 2 wedstrijden. Daarna is er echter een stijgende lijn ingekomen en heeft hij laten zien echt bij de top te horen. De hoogtepunten zijn uiteraard de 2 podiums die hij gehaald heeft.

Dit seizoen gaat Robert met het MTM Racing team en Kawasaki weer rijden in het World Supersport 300 kampioenschap. Na er vorig jaar al goed bij te hebben gezeten gaan hij en het team voor de titel dit jaar.