Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Scott Deroue wint WK race in Portugal!

Scott Deroue wint WK race in Portugal!

Scott Deroue (Kawasaki Motoport) herstartte zijn WorldSSP300 seizoen in Portugal op de best mogelijke manier door te winnen na 11 ronden bikkelharde strijd met de leider in het kampioenschap Manuel Gonzalez.

Het Motoport en MTM Kawasaki team arriveerde in Portugal met grote ambities zoals altijd en vertaalde deze in een overwinning door de volharding en het racetalent van Deroue. Hij kwalificeerde als 5e maar mocht vanop 4e positie starten omdat een piloot voor hem een penalty kreeg.

Scott’s laatste WorldSSP300 overwinning was op dit zelfde circuit vorig jaar, en hij bewees andermaal zijn meesterschap hier door tijdens de laatste ronde Gonzalez voor te blijven en van hem te winnen met een verschil van 0.153 seconden, hierdoor ook Gonzalez afhoudend van het vandaag behalen van de kampioenschapstitel.

Na zijn overwinning heeft Scott nu 38 punten achterstand op Manuel. Ana Carrasco, vandaag derde, is de enige piloot die samen met Scott en Gonzalez na vandaag de titel nog kan winnen. Zij heeft 47 punten achterstand op haar Spaanse collega, met nog 50 punten te verdienen bij winst in de laatste 2 races.

De dag verliep moeilijker voor onze andere Nederlandse piloten in het Motoport en MTM Team, met Dion Otten (MTM Racing Team) 17e en dus net buiten de kampioenschapspunten.

Jeffrey Buis (MTM Racing Team) kwalificeerde 12e, en onze nieuwe permanente piloot in het Motoport team Koen Meuffels was 10e op de grid. Geen van twee finishte na crashes vroeg in de race.

De volgende race is in Magny-Cours in Frankrijk, van 27 tot 29 September.

Scott Deroue, zei: “Om eerlijk te zijn had ik de hoop op de titel dit jaar opgegeven na Donington, omdat we zoveel punten gemist hadden.  Maar de race in Portimao was geweldig! Ik had een goede start maar ze haalden me in op de rechte lijn. Ik zei tegen mezelf ‘reset, reset, probeer weg te rijden!’ het lukte me bijna om weg te rijden, maar Manuel kon het gat dichtrijden. Tegen het einde maakte ik een plan wat ik kon doen in de laatste ronde. Het lukte en winnen was fantastisch, vooral omdat mijn laatste win ook op dit circuit was vorig jaar!”

Dion Otten, zei: “Vrijdag en zaterdag waren vreselijk. Ik had absoluut geen gevoel met de motor. Zondagochtend ging het beter want ik verbeterde mijn tijd en voelde me sterker. De race was OK en ik ging van 31e naar 20e positie in anderhalve ronde. Ik ben teleurgesteld dat ik niet in de punten geëindigd ben maar ik Magny-Cours zullen we beter presteren.”

Jeffrey Buis, zei: “Het weekend begon goed. In de vrije trainingen probeerden we de motor wat aan te passen en we eindigden die dag 13e. In de kwalificatie reed ik een 12de tijd in mijn groep.  De race startte goed, ik kwam ook goed weg en won gelijk een aantal plaatsen. Na de eerste rond kwam ik als 9e over de lijn. Het ging echter mis in de eerste bocht na start-finish. Ik schatte een piloot voor me fout in. Ik moest te hard remmen en verloor hierdoor de voorkant. In Magny-Cours gaan we er weer voor!”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …