Home => Laatste nieuws => Seizoen 2017 MTM => Seizoensfinale in Jerez, Spanje

Seizoensfinale in Jerez, Spanje

Het einde van dit eerste WorldSSP300 seizoen. Scott toonde nog een laatste keer zijn kwaliteiten in een mooi raceweekend om het seizoen af te sluiten.

Het gehele weekend liet Scott Deroue zien dat hij in topvorm verkeert. De coureur uit Nijkerkerveen was continu in de top van het veld te vinden, resulterend in een goede startpositie op de tweede rij (vierde kwalificatietijd). Dat bood perspectief voor de race, waar de Kawasaki-man nog eenmaal alles uit de kast wilde halen. En dat deed hij, door continu te vechten om de podiumplaatsen. Na een paar keer het veld te hebben geleid, sloeg hij in de laatste ronde toe. Met nog enkele bochten te gaan, leek Deroue af te stevenen op zijn derde overwinning van het seizoen. De Indonesiër Galang Handra kwam echter met wat meer snelheid de Lorenzo-bocht uit en kon met een marginaal verschil zijn voorband voorbij de Kawasaki van Deroue prikken. De teleurstelling van het mislopen van de zege kon gelukkig gelijk aan de kant gezet worden, doordat de MtM Racing-coureur de derde plek in de eindstand had weten te veroveren. Deroue moest vijf punten goed maken op Mika Perez en dat lukte door dit uitstekende resultaat.

Met een goed gevoel gaat de Nijkerkerveense coureur nu de winter in en kan alvast uitkijken naar het 2018-seizoen, waarin hij wederom met Kawasaki en MtM Racing in het WK Supersport 300 gaat uitkomen.

Scott Deroue: “Het liep dit gehele weekend lekker en de motor presteerde continu goed. In de wedstrijd verloor ik terrein als het op remmen aankwam, maar gelukkig maakte ik dat goed doordat ik een hoge bochtensnelheid kon aanhouden. Ik ben blij dat ik kon strijden om het podium en eerlijk gezegd dacht ik dat ik de winst te pakken had. Helaas kwam die Indonesiër me op start/finish nog net voorbij. Dat is uiteraard jammer, maar belangrijker voor mij was dat ik het seizoen op een lekkere manier eindigde. Weer op het podium en derde in de eindstand, omdat ik Perez in het klassement voorbij kon gaan. Al met al was het een seizoen met veel hoogte- en dieptepunten, waarbij vooral de twee zeges en deze tweede plek me extra motiveren om volgend jaar weer volop mee te doen om de prijzen. Ik kijk nu al uit om aan de slag te gaan met het 2018-seizoen.”

Uitslag:

1. Galang Hendra (IND) – Yamaha, 21.24,382
2. Scott Deroue – Kawasaki, +0,026
3. Alfonso Coppola (ITA) – Yamaha, +0,038
4. Marc Garcia (ESP) – Yamaha, +0,113
5. Daniel Valle (ESP) – Yamaha, +0,648

 


Chris Taylor“It’s been an up and down season but we have to take away the positives. I’ve shown pace all season and I have shown that I can run up the front but when you are forced out of races through no fault of your own it’s hard. I tried all season to remain upbeat and a few people commented on that which is good for me personally. Donington was for sure a season highlight and there were so many other highs. I am disappointed not to have scored points but as I said we have shown that under different circumstances I could be one of the riders to fight for the podium. I am really hoping to be able to stay in the World Superbike paddock next year but it all comes down to money. Thanks to all my team, those that have supported me this year and to my family.”

 

Photocredits Dutchmotorsport

 

Check Also

Motul Italian Round

In een moeilijk weekend voor onze beide MTM – HS Racing team piloten, behoudt Scott Deroue …