Home => Laatste nieuws => Sterke Spaanse tests voor MTM Kawasaki met Buis, Meuffels en Huertas

Sterke Spaanse tests voor MTM Kawasaki met Buis, Meuffels en Huertas

MTM Kawasaki kijkt terug op geslaagde tests in Valencia, Aragon en Catalunya ter voorbereiding op het World Supersport 300 seizoen 2021. Regerend wereldkampioen Jeffrey Buis zal met het nummer 1 aan de start verschijnen. Zowel Buis, Adrián Huertas en Koen Meuffels waren gelijk op tempo tijdens de Spaanse tests, waardoor het team met een gevoel terugkeerde naar België.

De voorbereiding op het seizoen 2021 is in volle gang. De WorldSBK seizoensopener is uitgesteld naar 21 t/m 23 mei op Motorland Aragon, waardoor er net als vorige een lange trainingsperiode is voorafgaand aan de eerste wedstrijd. Ook dit jaar staan er ieder raceweekend twee World Supersport 300 wedstrijden op het programma.

MTM Kawasaki was in de afgelopen maand veelvuldig in Spanje voor trainingen met Koen Meuffels, Jeffrey Buis en Adrián Huertas. Voor de jonge Spanjaard was het zijn eerste kennismaking met de Kawasaki Ninja 400. Yuta Okaya is momenteel nog in Japan aan het trainen en zal later in april naar Europa komen. Nadat de rijders veel ronden hadden gemaakt op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia en op Motorland Aragon, kwamen zij maandag 29 en dinsdag 30 maart in actie tijdens officiële World Supersport 300 test op het circuit van Catalunya. De dag werd voorafgaand door een fotoshoot van de WorldSBK organisatie, waar MTM Kawasaki zijn 2021 kleurstelling voor het eerst toonde.

Tijdens de test zelf kwam MTM Kawasaki nog in actie met 2020 kleurstelling. Buis, Huertas en Meuffels waren gelijk snel vanaf de eerste sessie. Tijdens de test kwam een groot deel van het World Supersport 300 veld in actie. Helaas kwam Meuffels in de tweede sessie ongelukkig ten val, waarbij hij zijn voet blesseerde en daardoor de tweede testdag aan zich voorbij moest laten gaan. Buis en Huertas testen diverse nieuwe onderdelen, maar waren ook erg snel tijdens de tweede dag. De Nederlander zette de snelste tijd, terwijl zijn Spaanse teamgenoot de tweede tijd noteerde. Later in april zal MTM Kawasaki opnieuw naar Spanje afreizen, om daar met het volledige team inclusief Okaya verder te gaan trainen.

Jeffrey Buis: “Ik heb deze winter een aantal goede tests gedraaid met de Kawasaki ZX-6R. Toen ik in Aragon weer op de Kawasaki Ninja 400 stapte voelde het al snel weer erg vertrouwd aan. We hebben tijdens de sessies in Aragon en Catalunya veel dingen getest en daardoor weer veel geleerd. Ook was het tempo gelijk weer goed, wat een goed gevoel geeft richting de start van het seizoen. De samenwerking met het team ging ook weer super, alsof er geen winterstop is geweest.”

Koen Meuffels: “We zijn het seizoen 2020 heel erg goed geëindigd. Ik had tijdens de tests ook gelijk weer het goede gevoel te pakken. We begonnen ook sterk aan de WorldSSP300 test in Catalunya met een vierde tijd in de eerste sessie. Ook in de tweede sessie ging het goed, totdat ik ten val kwam en daarbij mijn voet bezeerde. We besloten om geen risico’s te nemen en de tweede dag niet in actie komen. Nu gaan we ons voorbereiden om de tests die later deze maand gaan plaatsvinden.”

Adrián Huertas: “Het waren hele goede tests. Het gevoel op de Kawasaki werd iedere ronde beter. Tijdens de test in Catalunya was ik erg blij met mijn racetempo, al denk ik dat er nog wel een snellere rondetijd in had gezeten. Ik ben erg blij om met dit team te werken en ik voel mij erg welkom. De samenwerking met Jeffrey en Koen ging ook erg goed in Barcelona. Ik wil Ludo, het hele MTM Kawasaki team en mijn sponsoren bedanken voor deze mooie kans!”

Foto credits; Randy van Maasdijk

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …