Top zeven voor Deroue na dramatische race in Misano

 

Na een weekend met zowel ongelooflijk hete als drijfnatte track sessies, zetten de Motoport en MTM Kawasaki WorldSSP300 piloten erg uiteenlopende resultaten neer, met als hoogste positie een zevende plaats in de race op zondag voor Scott Deroue (Kawasaki Motorport).

Na de trainingen voor de A en B groepen, hadden 3 van de piloten zich direct geplaatst voor een plekje op de race grid.
Jeffrey Buis (MTM Racing Team) was tiende, Robert Schotman (Kawasaki Motoport) 13de en Scott Deroue (Kawasaki Motoport) 18de.

Dion Otten (MTM Racing Team), die nog herstellende is van zijn blessure, werd op Misano vervangen door Dennis Koopman. Ook al startte Koopman van pole in de ‘last chance race’, waarin piloten die niet direct kwalificeerden toch nog een plek op de grid kunnen verdienen, was hij niet bij de eerste 6 en kon met zijn tiende plaats niet naar de race.

Niet lang na de start van de race, ging Schotman onderuit in deze 13 ronden durende race, doordat een andere piloot crashte en Robert meenam in zijn val, hierbij zijn rechterknie blesserend.

Vroege crashes hinderden Deroue ook met de leiders mee vooraan te komen, en zonder de hulp van het slipstreamen bij andere rijders – maar met een tempo dat toch hoger lag dan diegenen achter hem – reed hij een eenzame race naar 7e plaats.

Buis kwam 15e binnen en scoorde 1 punt. Hij zat in het midden van een grote groep die op slechts enkele seconden van elkaar over de finish kwamen.

In het kampioenschap is Deroue nu derde nadat Ana Carrasco de race in Misano won en de tweede plaats in het kampioenschap overnam. Scott heeft nu 65 kampioenschapspunten. Buis staat op een 14e plaats, Schotman 18e.

De zevende ronde van het WorldSSP300 zal plaats vinden op Donington Park in de UK, van 5 tot 7 juli.

Scott Deroue zei: “In de trainingen ging het redelijk goed, ik kon goede tijden neerzetten. In de natte kwalificatie kreeg ik geen goed gevoel met de motor en dat resulteerde in een 18e plaats op de grid. Ik had een goede start, maar de eerste ronde was één grote chaos. Veel valpartijen rondom me, dus verloor ik tijd. Hierdoor liep ik enkele seconden achterstand op van de leiders.  Ik kon wegrijden van de tweede groep, maar zonder slipstreamen kwam ik niet naar voren. Ik heb een goede, constante race gereden, maar kon deze niet omzetten in een goed resultaat.”

Robert Schotman zei: “Ons weekend begon erg goed in de trainingen met een P1 op droge baan en P3 op natte baan. In de kwalificatie hebben de regen en de andere trage rijders me een plaats op de twee eerste rijen gekost, maar een 13e plaats op de grid was niet dramatisch. Ik voelde me erg zelfzeker in de race maar vlak na de eerste ronde crashte er iemand en nam me mee in zijn val. Het was een erg snelle crash tegen 180 km/u maar gelukkig zal ik weer OK zijn voor Donington.”

Jeffrey Buis zei: “Vrijdag was moeilijk omdat het een nieuw circuit was voor me. Het regende tijdens de superpole, maar ik vond mijn ritme. Ik had P5 in mijn groep en dat werd P10 in totaal. In de race had ik problemen met mijn voorband en dus minder grip, en verloor ik enkele plaatsen. Maar ik scoorde nog 1 punt met de 15e plaats.”

Check Also

Ludo van der Veken: “1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort, dat is meer dan een droomscenario”

Afgelopen weekend schreef het MTM Kawasaki MotoPort team geschiedenis door op het Circuit de Barcelona-Catalunya …