Home => Laatste nieuws => - Seizoen 2020 MTM => Unieke 1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort in Catalunya

Unieke 1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort in Catalunya

Het MTM Kawasaki MotoPort team heeft voor een sensationele en unieke 1-2-3-4 gezorgd tijdens de tweede World Supersport 300 race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Yuta Okaya won de wedstrijd voor Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels. Een geweldige teamprestatie!

De vijfde ronde van het World Supersport 300 seizoen werd verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Een nieuw circuit op de WorldSBK kalender. De vrije trainingen werden verreden in wisselende weeromstandigheden. De eerste droge sessie bleek bepalend voor wie er mochten starten in de Superpole. Dit pakte voor Scott Deroue verkeerd uit en hij moest van start in de Last Chance Race. Deroue wist de Last Chance Race te winnen, waardoor hij vanaf de tiende startrij aan de races mocht beginnen. Yuta Okaya deed het uitstekend in de Superpole. De Japanner wist zich met een tweede tijd op de eerste startrij te kwalificeren. Jeffrey Buis zette een dertiende tijd in de Superpole en Koen Meuffels kwalificeerde zich als negentiende voor de races.

De eerste race werd verreden op een opdrogende baan. Buis en Meuffels voelden zich goed thuis in deze lastige omstandigheden en maakten deel uit van de groep voor de vijfde plaats. Buis reed een bekeken wedstrijd en sloeg in de slotfase toe. De jonge Nederlander zette de snelste raceronde en pakte de vijfde plaats. Met dit resultaat verstevigde Buis zijn eerste positie in het wereldkampioenschap. Meuffels scoorde met een achtste plaats ook een mooie top-tien finish. Deroue kende een sterke openingsronde, waarin hij veel plaatsen wist te winnen. Deroue miste het juiste gevoel in deze lastige condities en kon niet verder versnellen. Deroue eindigde als dertiende. Okaya kende een moeilijke race op de opdrogende baan en kwam als achtentwintigste over de finish.

Tijdens de tweede race was de baan droog. De wedstrijd zou fantastisch aflopen voor het MTM Kawasaki MotoPort team. Deroue wist vanaf de achterzijde van de grid snel naar voren te komen. Buis en Okaya waren daar al gearriveerd. Ook Meuffels kwam gedurende de race steeds verder naar voren. Er bleef een grote kopgroep bij elkaar. In de laatste ronde was er een incident met drie rijders. De MTM Kawasaki MotoPort coureurs konden de hectiek ontwijken. Okaya wist in de laatste bocht Deroue te passeren en zo won de Japanner zijn eerste WorldSSP300 wedstrijd. Het werd een ongelofelijk succes voor het team, want Deroue finishte als tweede voor Buis en Meuffels. Een volledig MTM Kawasaki MotoPort podium en alle vier de rijders binnen de top-vier!

In het kampioenschap gaat Buis aan de leiding voor Deroue. Okaya staat op een tiende plaats in de tussenstand, één positie voor Meuffels. In de tussenstand voor teams heeft MTM Kawasaki MotoPort 330 punten en dat zijn er 179 meer dan het tweede team. Over twee weken (2 t/m 4 oktober) komt het MTM Kawasaki MotoPort team in actie tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Yuta Okaya: “Het is een onbeschrijfelijk gevoel om de wedstrijd te winnen! In Aragon had ik het moeilijk en na een goede kwalificatie hier in Catalunya miste ik het juiste gevoel op de opdrogende baan. Het was een lastige tweede race, omdat de baantemperatuur veel hoger was dan de rest van het weekend. In de laatste bocht kon ik Scott (Deroue) nog passeren. De eerste Japanse overwinning in de WorldSSP300; ik wil iedereen bedanken die hieraan bijgedragen heeft!”

Scott Deroue: “We waren zo moeizaam begonnen aan het weekend en dan is het een geweldig gevoel om met een P2 af te sluiten. We moesten vanaf P29 op de grid komen, nadat ik geen geluk had met de weersomstandigheden in de vrije trainingen. We moesten daardoor de Last Chance Race rijden. In de eerste race baalde ik, want ik had niet de snelheid op de opdrogende baan. In de tweede race kon ik goed naar voren komen en hebben we een geweldig teamresultaat behaald. Ik wil het team bedanken voor de goede motor die zij mij hebben gegeven!”

Jeffrey Buis: “Ik heb erg blij met de resultaten dit weekend. Het Catalunya circuit was nieuw voor mij. Er had in de kwalificatie meer ingezeten, maar ik reed mijn snelste ronde net na de vlag. In de eerste race hebben we het maximale eruit gehaald op een opdrogende baan. De tweede race was een mooi gevecht. Ik had een beetje geluk in de laatste ronde, maar dat heb je soms nodig. Heel erg blij met het podium en de punten voor het kampioenschap!”

Koen Meuffels: “Ik heb genoten van de races dit weekend en dat was belangrijk na alle pech die we gehad hebben in eerdere races. Op een opdrogende baan rijden is altijd een uitdaging, maar ik was tevreden met mijn achtste plaats. De tweede race werd een geweldig teamsucces, al had ik graag zelf op het podium gestaan. Ik kwam net 0.078 seconde tekort voor plaats drie, maar we mogen erg tevreden zijn over dit weekend!”

Check Also

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST

LASTIG MAAR UITEINDELIJK GOED WEEKEND VOOR MTM KAWASAKI TEAM IN MOST MTM Kawasaki Team heeft …